Municipalitatea dorește să-i încurajeze pe arădenii plecați în străinătate să se întoarcă acasă

Municipalitatea dorește să-i încurajeze pe arădenii plecați în străinătate să se întoarcă acasă

Primăria Municipiului Arad, în colaborare cu Fundația Romanian Business Leaders, prin RePatriot, organizează „Ziua Diasporei – Aradul e acasă”.

„Sâmbătă 26 august, începând cu ora 13.00 la sediul Primăriei Municipiului Arad, în Sala Regele Ferdinand, va avea loc Conferinţa «Aradul e acasă!». Cu această ocazie se vor dezbate teme specifice diasporei privind condiţiile în care arădenii ar fi determinaţi să revină definitiv acasă. Mai mult, reprezentanții echipei RePatriot –  Hilde Brandl și Lucian Rotar – prezenți la eveniment, vor aborda subiecte privind oportunităţile de afaceri, programe de finanţare şi dezvoltarea unei afaceri în România”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

„Printr-o cooperare cât mai constantă şi semnificativă între administraţie, mediul de afaceri și cetățeni vom pune în valoare capacitatea noastră de a uni, de a construi, de a integra şi de a pune în lumină idei, proiecte, regiuni geografice şi în primul rând, oameni, pentru orașul nostru”, a spus primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Arad în colaborare cu Repatriot şi îşi propune să încurajeze dezvoltarea locală prin repatrierea românilor aflaţi în străinătate.

  1. Buna ziua,

    Nu port pica nimanui. Dar tinerii plecati unde sa se intoarca. Ei s-au obisnuit cu o normalitate si cu o societate normala. Din pacate Aradul este un oras aproape de o moarte clinica: cultura, sport, evenimente culturale, cetateni instariti( nu ma refer la politicieni), sprijinirea produselor locale, etc.
    O zi buna.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.