Municipalitatea vrea să transforme Aradul într-un „oraș verde”

Municipalitatea vrea să transforme Aradul într-un „oraș verde”

Strategia de transformare a Aradului în oraș verde va fi prezentată spre aprobare Consiliului Local Municipal. Documentul a fost elaborat pentru municipalitate de specialiști în domeniu și stabilește direcțiile și planurile de acțiune pentru îmbunătățirea condițiilor de mediu și a calității vieții în municipiul Arad, informează Primăria.

„Prioritățile Aradului pentru următorul deceniu sunt dezvoltarea sustenabilă cu accent pe îmbunătățirea mobilității urbane, a zonelor verzi și a eficienței energetice. Implementarea strategiei are în vedere asumarea politicilor europene care vizează creșterea eficienței energetice și utilizarea  surselor de energie regenerabilă și implementarea măsurilor pe care și le-a propus Municipiul Arad prin Planul de Acțiune privind Energia Durabilă 2012-2020, cu scopul reducerii emisiilor de CO2 cu 23%”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Arad.

„Această strategie de transformare a Aradului în oraș verde contribuie la realizarea obiectivelor Strategiei de dezvoltare a Municipiului Arad și a celor prevăzute în documentele strategice sectoriale adoptate până în prezent (PAED 2012-2020, Masterplanul de Transport și Trafic) sau aflate în curs de adoptare (Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, Planul de dezvoltare a sănătății la nivelul Municipiului Arad)”, se mai arată în comunicat.

 

 

  1. Cel mai bun început este distrugerea parcurilor. „Universul verde” trebuie să prospere. Doar așa își poate vinde nuiele de cca 1 metru cu minim 16 doalri bucata, cât a plătit aceeași municipoalitate la Pădurice.
    „Jupânul” plătește că are de unde…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.