MUNIŢIE de pe vremea CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL descoperită la INEU

MUNIŢIE de pe vremea CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL descoperită la INEU

În perioada 01.06.2015 – 15.06.2015, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş ” din Arad, singure sau în cooperare cu serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţul Arad, au executat 360 misiuni printre care: 15 misiuni de stingere a incendiilor (sunt incluse şi misiunile de stingere executate de către Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale unităţilor administrativ teritoriale), 332 misiuni de acordare a asistenţei medicale de urgenţă SMURD (sunt incluse şi misiunile SMURD Nădlac şi SMURD Vinga), 2 intervenţii pentru descarcerarea persoanelor, 4 misiuni pirotehnice de asanare a teritoriului de muniţie, 7 intervenţii de asistenţă a persoanelor.

Numărul de intervenţii a crescut comparativ cu luna precedentă şi perioada similară a anului trecut, cu aproximativ 20%. Se remarcă o creştere a numărului de intervenţii de tip SMURD, intervenţii pentru stingerea incendiilor şi intervenţii pirotehnice.

Datorită unor lucrări utilitare în oraşul Ineu au fost descoperite 8 elemente de muniţie şi executate, în ultimele 2 luni, 6 intervenţii de asanare a teritoriului de muniţie. În prima jumătate a luni iunie au fost executate 4 astfel de misiuni, muniţia fiind ridicată şi transportată în condiţii de siguranţă în vederea distrugerii.
Toată muniţia sau elementele de muniţie descoperite provin cel mai probabil din timpul celui de al-II-lea Război Mondial.

În cazul în care se descoperă muniţie sau elemente de muniţie, trebuie apelat numărul unic de urgenţă 112. Este interzis transportul, lovirea, tăierea, incendierea sau efectuarea altor acţiuni mecanice asupra muniţiei sau elementelor de muniţie descoperite.

  1. sa le duca romanul la fier vechi este voie ?:))

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.