Munţii Zărandului vor găzdui „Arad Montain Bike Trophy”. Detaliile evenimentului

Munţii Zărandului vor găzdui „Arad Montain Bike Trophy”. Detaliile evenimentului

Două trasee, unul scurt, unul lung, mai mulţi câştigători şi foarte multe discuţii despre sport, competiţii, rezultate. Totul, în cel mai frumos decor arădean posibil: Munţii Zărandului. Punctul central va fi Cetatea Şiria şi împrejurimile acesteia. Aceasta este o scurtă introducere a ceea ce va fi, în toamnă, „Arad Montain Bike Trophy”.

Potrivit organizatorilor, ing. Eugen Păcurar – team manager al Sport Competition, Vlad Păcurar – leader al echipei Sport Competition şi component al lotului naţional, Teofil Cociuba – membru şi Călin Văduva – membru, competiţia îşi propune să adune la Cetatea Şiria şi pe dealurile din zonă nu mai puţin de 350 de ciclişti.

Scopul proiectului, realizat de Asociaţia Clubul Sportiv „Sport Competition”, este promovarea sportului de performanţă, încurajarea practicării sportului în general şi în mod special de către persoane pasionate de ciclism. Ca atare, asociaţia îşi propune să invite, cu ocazia evenimentului care va avea loc în 2 septembrie 2018, cei mai buni mountain bikeri din România.

„Asociaţia noastră îşi propune, de-a lungul perioadei de pregătire a acestui proiect, care beneficiază de finanţarea Centrului Cultural Judeţean Arad (proiectul a fost depus în cadrul concursului de proiecte din acest an al instituţiei de cultură şi a fost selectat) să informeze cel puţin 3.000 de persoane despre acest eveniment,  dar şi despre beneficiile practicării sportului în general, pe lângă implicarea directă cel puţin 350 de persoane în maratonul de ciclism. Vor fi utilizate metode creative de promovare a ciclismului, se va încerca, tot în această perioadă, promovarea ciclismului la nivel judeţean, ca stil de viaţă sănătos şi ecologic, promovând totodată zona – Drumul vinului, Cetatea Şiria, Munţii Zărandului şi zonele turistice care intră în traseul maratonului propus de acest proiect. Scopul final este crearea unui mediu cât mai propice pentru desfăşurarea de activităţi în aer liber, realizarea de noi trasee pentru ciclişti etc”, au precizat organizatorii, într-o conferinţă de presă.

Competiţia va avea două probe, una de 70 de km, alta de 40 km de ciclism montan. Evenimentul este gândit ca o competiţie outdoor la care pot participa persoane cu vârsta de peste 14 ani, la categoriile feminin şi masculin.

Traseul race (40 km) va avea următoarele categorii: la masculin (14 – 17 ani, 18 – 30 ani, 31 – 45 ani, respectiv plus 46 ani) şi feminin (14 – 17 ani, respectiv plus 18 ani).

Traseul maraton (70k m) va avea următoarele categorii: la masculin  ELITE – sportivi cu licenţă UCI (Juniori, U23, Master, Elit), 19 – 30 ani, 31 – 45 ani, respectiv plus 46 ani şi feminin.

Participanţii la probele din concurs pot fi atât amatori, cât şi profesionişti. Primii trei clasaţi la categoriile masculin şi feminine, pentru fiecare din cele două probe, vor fi premiaţi. Toţi participanţii care vor trece linia de sosire vor primi diplome de participare.

„În momentul de faţă, proiectul se află în etapa de pregătire şi implementare: se stabileşte traseul în cele mai mici detalii, se ia în calcul siguranţa participantilor prezenţi la competiţie, are loc elaborarea metodologiei şi a regulamentului de organizare a  maratonului, se stabilesc detaliile de realizare a unui mic film sugestiv de încurajare a practicării ciclismului montan în special, se decide modul de realizare a fotografiilor şi filmărilor din timpul competiţiei, modul de cronometrarea competitiei, activităţile adiacente competiţiei etc., astfel încât aceasta să aibă ţinuta unui eveniment naţional de clasă”, au mai precizat organizatorii.

????????????????????????????????????

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.