Nădlacul are nevoie de suflu nou. Câteva lucruri care-l recomandă pe Mircea Onea pentru funcţia de primar

Nădlacul are nevoie de suflu nou. Câteva lucruri care-l recomandă pe Mircea Onea pentru funcţia de primar

Mircea Onea s-a numărat printre cei mai activi consilieri judeţeni. Acum, la final de mandat, a decis să îşi continue activitatea în administraţie, dar la Primăria oraşului Nădlac. Iată câteva dintre realizările acestuia, care îl recomandă pentru funcţia de primar al oraşului Nădlac:

1. În anii 2013 şi 2014 a reuşit să convingă consilierii judeţeni să aloce din bugetul Consiliului Judeţean Arad, pentru Nădlac, cele mai mari sume de bani, dintre toate oraşele judeţului.

2. Includerea oraşului Nădlac între cele 15 localităţi care beneficiaza gratuit de implementarea proiectului european „Registrul Agricol în format electronic”. Proiectul este în curs de implementare.

3. Asfaltarea porţiunii de drum judeţean Şeitin – Semlac. Proiectul a fost susţinut împreună cu colegii Sabău Gheorghe şi Enachiuc Mitică.

4. Aprobarea transferului către Compania de Apă Arad a reţelei de distribuţie a apei potabile din comuna Şeitin şi conectarea acesteia la staţia de distribuţie Nădlac. Astfel, s-a rezolvat problema distribuţiei apei în comună, pentru că staţia existentă nu corespundea cerinţelor şi necesita investiţii majore. Proiectul a fost solicitat de către primarul comunei, Mircea Totorean şi a fost susţinut împreună cu colegul Mitică Enăchiuc şi Iustin Cionca.

5. Alocarea sumei de 500.000 de lei, în anul 2014, pentru modernizarea de drumuri în localitatea Nădlac.

6. Alocarea sumei de 200.000 de lei, în anul 2014, pentru pavare trotuar în localitatea Nădlac.

7. Intervenţie în presă şi la CNADNR, împreună cu Iustin Cionca şi Ţolea Adrian pentru rezolvarea problemei trecerii de pietoni spre cartierul Viile Vechi.

8. Introducerea oraşului Nădlac în Grupul de Acţiune Locală «Lunca Mureşului».

9. Aprobarea documentaţiei tehnice pentru proiectele «Asfaltare şi modernizare drum judeţean Nadlac-Pereg» şi «Realizare punte pietonală peste Mureş».

10. Obţinerea sumei de 6 milioane de lei pentru modernizarea şi asfaltarea drumului Pereg-Nadlac, pe o lungime de 5,8 km lucrare care va fi finalizată în anul 2016.

11. Ianuarie 2016, alocarea către Nădlac din bugetul CJ Arad, a sumei de 850.000 de lei pentru asfaltări şi pietruiri.