Ne luăm ADIO de la Jocurile Olimpice 2016! Tot LOTUL ROMÂNIEI de kaiac-canoe, DEPISTAT POZITIV

Ne luăm ADIO de la Jocurile Olimpice 2016! Tot LOTUL ROMÂNIEI de kaiac-canoe, DEPISTAT POZITIV

Lovitură după lovitură pentru sportul românesc. După ce s-a aflat că Lucian Bute a boxat dopat la meciul cu Badou Jack, care a avut loc în urmă cu o lună, toţi componenţii loturilor de kaiac-canoe din România au fost depistaţi pozitiv cu meldonium.

Pe lista sportivilor dopați nu se află doar cei opt calificați la Jocurile Olimpice, ci toți componenții loturilor masculine și feminine.

Leonid Carp (kaiac simplu și kaiac dublu), Andrei Ştefan Strat (canoe dublu), Elena Meroniac (kaiac dublu) și echipajul de canoe 4 format din Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu și Petruș Gavrilă sunt sportivii care au picat controlul anti-doping. Cu toții obținuseră calificări la Jocurile Olimpice 2016, dar le-au pierdut, după acest moment.

„Suntem şocaţi de această informare oficială a ANAD, în condiţiile în care au mai fost probleme şi în urmă cu câteva zile, tot la Federaţia Română de Kaiac-Canoe. Vom solicita investigaţii amănunţite acolo, mai ales la nivel de lot olimpic, pentru a vedea ce se întâmplă cu adevărat, pentru că nu este posibil ca toţi sportivii care sunt calificaţi să pice testul anti-doping. Dacă şi această probă B va ieşi pozitivă, vom cere investigaţie la cluburi şi federaţie pentru a descoperi cine din anturajul sportivilor le-a procurat substanţele. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român nu are niciun fel de toleranţă pentru cei care încearcă să păcălească sportul prin aceste metode şi nu doreşte ca numele acestei instituţii olimpice să fie asociat cu dopajul. Nu ne luptăm cu sportivii, ci cu dopingul”, a declarat Ioan Dobrescu, Secretarul General al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.