Nebunia frumoasă de la Bulci a împlinit 10 ani. Poveste din spatele scenei

Nebunia frumoasă de la Bulci a împlinit 10 ani. Poveste din spatele scenei

Să scrii despre Bulci, despre festivalul de acolo, când eşti implicat în organizare, presupune, desigur, o doză mare de subiectivism. Sau, măcar poţi fi bănuit de asta. De aceea, n-am s-o fac la modul în care se aşteaptă lumea. Nici nu ar avea rost, că au scris deja foarte frumos colegii de la Jurnal Arădean / Aradon.ro şi Special Arad, cărora le mulţumesc.

O să spun însă altceva, ce nu ştie multă lume. Cine anume mişcă rotiţele pentru ca acest festival, unic în România (vorba lui Mircea Vintilă) prin spiritul flower-power care îl caracterizează, să poată merge mai departe. Sunt oameni mulţi în spate, începând cu viceprimarul din Bata, Ladislau Heleport, şi Ionel Costin, care alături de Adi Şimon, pe vremuri, au pus bazele festivalului. S-au alăturat, pe parcurs, acestei poveşti frumoase Ciprian Suărăşan (de la Selin’s) şi Silviu Turc (de la Laura Flowers), ambii având o contribuţie majoră la ceea ce se întâmplă anual la umbra Castelului Mocioni. Cipri, cum îi spunem noi, a reuşit să capaciteze şi alţi oameni de afaceri să se implice în fenomen, cu toţii absolut dezinteresat. Am mai cooptat şi noi vreo doi. Tuturor, le mulţumim!

Desigur, cea mai importantă sursă de finanţare vine dinspre Centrul Cultural Judeţean şi mă bucur că, pe rând, toţi directorii de acolo (şi şefii lor de la CJA) au înţeles importanţa unui festival care a căpătat anvergură naţională. La fel de mult mă bucur să-l avem alături pe Ion Micurescu, primarul de la Bata.

În rest, Bulci e o poartă spre o altă lume, o întoarcere în timp, în anii 60 – 70. Aici, un week-end pe an, oameni frumoşi cu flori în păr şi haine colorate îşi dau întâlnire pe pajiştea de lângă castel. O nebunie frumoasă, apreciată deopotrivă de artişti şi participanţi. Cu toţii o duc mai departe, de 10 ani. Le mulţumim!

La mulţi ani, Bulci!

Foto: Special Arad

  1. O fost ca-i povești.

    Raspunde
  2. woodstock-ul nostru din fiecare vara

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.