UPDATE/ NEREGULI în mai multe lanțuri de magazine: Peste 12 tone de CARNE DEGRADATĂ au fost CONFISCATE din HIPERMARKETURI de unde ȘI TU ÎȚI FACI CUMPĂRĂTURILE!

UPDATE/ NEREGULI în mai multe lanțuri de magazine: Peste 12 tone de CARNE DEGRADATĂ au fost CONFISCATE din HIPERMARKETURI de unde ȘI TU ÎȚI FACI CUMPĂRĂTURILE!

Peste 12 tone de carne degradată şi depozitată necorespunzător au fost confiscate, marţi, din mai multe hipermarketuri și abatoare din ţară.

Printre magazinele unde poliţiştii, împreună cu inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, au descoperit nereguli în ceea ce priveşte calitatea mai multor alimente comercializate se află hipermarketuri din lanțurile de magazine Auchan, Cora şi Carrefour.

În cele mai multe cazuri carnea era degradată şi depozitată necorespunzător. În unele cazuri, carnea expirată, refuzată de comercianţi, era amestecată cu o cantitate mică de carne proaspătă şi scoasă din nou la vânzare.

Surse din Poliţie au precizat şi că într-un abator din Giurgiu lucrau 11 persoane fără forme legale. Tot aici erau sacrificate vite pentru care nu existau documente de provenienţă (paşaport pentru animal, crotalii de identificare sau documente sanitar veterinare).

UPDATE:

La câteva ore de la apariția în presă a informațiilor, Cora România a transmis un comunicat de presă prin care respinge informaţiile potrivit cărora în urma controalelr Poliţiei în magazinele acestui lanţ ar fi fost găsite şi confiscate produse din carne degradată.

„Cora România respinge categoric afirmaţiile că în magazinele noastre ar fi fost găsite şi confiscate produse din carne degradată. Cora România îşi asigură încă o dată clienţii că produsele sale respectă toate normele în vigoare referitoare la siguranţa alimentară şi că toată atenţia noastră se îndreaptă către oferirea de produse de calitate la preţuri accesibile”, precizează reprezentanţii companiei într-un comunicat de presă transmis miercuri agenției de presă Mediafax.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.