Nevoia de Rege

Nevoia de Rege

Cu ocazia Sfinţilor Mihail şi Gavriil, Majestatea Sa Regele Mihai I al României le-a transmis un mesaj tinerilor care protestează zilele acestea împotriva clasei politice şi a sistemului care a ţinut ţara captivă vreme de încă 25 de ani. Un mesaj care a avut darul de a-i alarma pe cei care au stăpânit România în răstimpul scurs de la Revoluţie, dar şi înainte de ea. Şi o mai stăpânesc şi acum. Dovadă sunt cei din stradă, care s-au săturat.

Propagandiştii de profesie au reacţionat rapid, aruncând cu noroi spre Rege. S-au spus, din nou, după mai bine de 25 de ani scurşi de la momentul 22 decembrie 1989, neadevărurile pe care cei din generaţia mea le-au „învăţat” la şcoală. Neadevăruri şterse însă cu buretele odată ajunşi acasă, unde fiecare aveam câte-o bunică, câte un bunic, care ne povesteau cu totul altceva despre Rege.

Îmi amintesc cu claritate cum bunica mea, care acum se apropie de 90 de ani, ţinea în „fioc”, sub un ziar, o monedă pe care era gravat chipul Regelui Mihai. Era o monedă mare, de argint, cred. O scotea din când în când şi o privea. Mi-o arăta şi mie, spunându-mi că acela e Regele nostru. Şi că a fost alungat de ruşi, în pofida faptului că era îndrăgit de oameni. Acela era adevărul, nu cel care ni se preda la şcoală.

Să ne înţelegem: Nu provin dintr-o familie de „chiaburi”, n-am urme de aristocrat în sânge. Dimpotrivă, aş putea spune. Bunicii şi străbunicii mei au dus-o greu în perioada monarhiei. Asta nu i-a împiedicat, însă, să-l iubească pe Rege. Pentru ei şi alţii ca ei, Regele era reperul suprem de pe pământ, aşa cum Dumnezeu era reperul din ceruri. Şi aşa a rămas până în ziua de azi.

De un asemenea reper, care a rezistat peste decenii, are nevoie România acum. Pentru tinerii din stradă, care au învăţat o istorie mai puţin răstălmăcită, Regele poate fi soluţia aşteptată. Şi nu numai pentru ei, ci pentru noi toţi. Ceea ce a ratat generaţia noastră în ’89, şi anume reinstaurarea legitimă a monarhiei, actuala generaţie nu are voie să rateze. Acesta şi nu altceva ar duce, cu adevărat, la resetarea sistemului de care se tot vorbeşte.

  1. Primul comentariu pe ideea asta ocultată complet pe stradă; liderul pe care îl caută există: Regele Mihai, mai precis trecerea la monarhie. Cineva are însă grijă ca această idee simplă să nu ajungă pe stradă. Apropo, eu am o cloecție întregă de monezi cu Mihai, e drept de la bunicul vitreg, kulak care a intrat în colectivă doar după ce i-au dus băiatul la Petroșani la mină…

    Raspunde
  2. RESPECT, Majestate!!! Sa ne traiesti si sa ne conduci!

    Raspunde
  3. asteptam, ca cei care sunt impotriva monarhiei sa afle adevarul iar adevarul se afla studiind si nu plecand urechea la toti cei care l-au alungat din Tara ca sa fure ei fara RUSINE.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.