NEWS ALERT/ Cod PORTOCALIU şi GALBEN de NINSORI! Harta cu zonele afectate

NEWS ALERT/ Cod PORTOCALIU şi GALBEN de NINSORI! Harta cu zonele afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi, la prânz, o avertizare Cod Galben şi Cod Portocaliu de ninsori şi vânt, valabilă pentru joi şi vineri în zeci de judeţe.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 21 martie (ora 14) – 22 martie (ora 15), vremea se va menține deosebit de rece, cu valori termice cu peste 10 grade mai scăzute decât mediile climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a țării. În după-amiaza și seara zilei de astăzi se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare cu depunere de strat de zăpadă pe arii mai extinse în centrul și sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. În prima parte a zilei de joi, în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului aria ninsorilor se va extinde iar vântul se va intensifica.

De astăzi şi până mâine seară, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vor fi şi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată.

În perioada 22 martie (ora 23) – 23 martie (ora 15) se vor semnala ninsori abundente, stratul de zăpadă se va depune consistent. Va fi şi viscol iar vizibilitatea va fi scăzută.

În sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50 – 60 km/h și, temporar, 65 – 70 km/h, viscolind și troienind zăpada.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.