Nici nu te-ai fi gândit! Un medicament comun CREȘTE FERTILITATEA femeilor

Nici nu te-ai fi gândit! Un medicament comun CREȘTE FERTILITATEA femeilor

Șansele femeilor de a rămâne însărcinate, mai ales în cazul celor care au pierdut o sarcină ar putea crește dacă acestea ar consuma doze mici de aspirină.

Despre legătura dintre fertilitate şi aspirină se știa și până în prezent – numeroşi medici prescriu doze mici de aspirină femeilor care au suferit o pierdere de sarcină şi care îşi doresc un copil – însă eficacitatea aspirinei nu a putut fi demonstrată până recent când specialiştii americani de la Institutul Naţional de Sănătate au făcut un studiu în urma căruia au putut evidenţia beneficiile aspirinei asupra fertilităţii.

La studiu au participat 1.000 de femei care încercau să rămână însărcinate. O jumătate dintre ele au primit o doză de aspirină, iar cealaltă jumătate un placebo.

La finalul celor şase luni de studiu nu s-au observat diferenţe în ceea ce priveşte numărul de avorturi, acesta fiind asemănător în ambele grupuri, însă femeile care suferiseră un avort şi care încercau să facă un copil rămâneau mai uşor însărcinate şi duceau cu bine sarcina la termen, în cazul celor care au luat aspirină. Dintre acestea, 62% au rămas însărcinate în timpul celor şase luni de studiu, în comparaţie cu 53% dintre cele care au luat un placebo.

Lărgind statisticile la toate femeile care au participat la studiu (incluzându-le şi pe cele care nu au suferit avorturi), 78% dintre cele care au luat aspirină au rămas însărcinate, comparativ cu 66% dintre cele care au luat un placebo.

Medicii spun că efectele benefice ale aspirinei în acest caz sunt puse pe seama faptului că acest medicament creşte fluxul sangvin la nivelul uterului, mărind astfel şansele de concepţie.

 

Foto: examiner.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.