Nici prin gând nu ți-ar fi trecut! Este una dintre CELE MAI RÂVNITE MESERII în New York!

Nici prin gând nu ți-ar fi trecut! Este una dintre CELE MAI RÂVNITE MESERII în New York!

Ca să aplici pentru unul din cele mai râvnite job-uri din New York ai nevoie de mușchi, sănătate și… un permis de conducere pentru camion.

În pofida frigului, a ploii și a programului dificil de lucru, ocupația de gunoier este extrem de căutată în cel mai mare oraș din Statele Unite. Și asta datorită salariului care este foarte atractiv. Un începător primește circa 34.000 de dolari pe an și, după cinci ani, poate câștiga 70.000 de dolari.

Cine vrea să fie gunoier la New York trebuie, însă, să se înarmeze cu multă răbdare. După ce s-a înscris pe lista de așteptare, candidatul mai are de așteptat circa opt ani până să ajungă să lucreze pe un post de gunoier. Numai în acest an pentru un astfel de loc de muncă s-au înscris 94.000 de persoane — potrivit cifrelor publicate de Departamentul pentru Curățenie din New York City (DSNY), asta în condițiile în care doar 500 de locuri sunt disponibile anual.

Salariile mari sunt pe deplin justificate. „Gunoierii țin orașul în viață. Dacă nu și-ar face treaba, orașul ar fi într-o stare deplorabilă. Nu uitați că stau afară și iarna, când stratul de zăpadă este gros. Nu degeaba gunoierii sunt considerați eroi la New York”, precizează Belinda Mager de la DSNY.

Foto: centives.net

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.