Nicolae Selegean, primarul comunei Felnac: „Comuna Felnac, blocată de ambițiile politice ale prefectului și ale PSD”

Nicolae Selegean, primarul comunei Felnac: „Comuna Felnac, blocată de ambițiile politice ale prefectului și ale PSD”

Primarul comunei Felnac, Nicolae Selegean, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul PNL Arad, că ambițiile politice ale PSD și implicit ale prefectului Cosmin Pribac, care, spune edilul, acționează la comenzi politice, blochează dezvoltarea comunei. Totodată, Selegean a dat exemple două spețe prin care Prefectura a atacat decizii ale Consiliului Local Felnac, dar care în cele din urmă au fost câștigate în instanță de aleșii locali, în detrimentul Prefecturii.

„Comuna Felnac este în situația câștigării a două procese rezultate din două acțiuni ale Instituției Prefectului Județului Arad. În primul rând vorbim despre acțiunea prin care Instituția Prefectului a atacat Hotărârea nr. 69/16.12.2014 a Consiliului Local Felnac, prin care a fost schimbat viceprimarul comunei. Este cel puțin interesant modul foarte rapid în care Prefectura a acționat în aceast caz, acționând cu celeritate, lăsând deoparte probleme mult mai importante în detrimentul acesteia. Concret, putem spune că domnul prefect a acționat la comanda politică a PSD, partidul care l-a susținut pentru această funcție. Instanțele de judecată au decis că Hotărârea Consilului Local Felnac a fost perfect legală” a declarat Nicolae Selegean.

„O altă speță în care Instituția Prefectului a decis să atace o Hotărâre de Consiliu Local Felnac este legată de un împrumut pe care intenționam să-l luăm pentru a putea demara un proiect pe fonduri europene. În acest caz, Prefectura și-a motivat acțiunea pe baza faptului că Hotărârea de Consiliu nu ar fi fost luată cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor, ci doar cu majoritate simplă. Putem spune că acțiunea a fost din start una cu caracter politic, pentru că legea spune clar că hotărârile care privesc astfel de împrumuturi pot fi luate cu o majoritate simplă. În concluzie, noi am câștigat și acest proces cu Prefectura, dar comuna Felnac și cetățenii acesteia au pierdut. Spun că au pierdut deoarece împrumutul nu a mai putut fi contractat, pentru că, după cum bine știți, pentru a demara proiecte pe fonduri europene trebuie să ai banii pentru proiect, iar apoi îi primești înapoi. Noi nu am avut acei bani și de aceea am vrut să luăm un împrumut. Eu vin și mă întreb acum, ce scop a avut această acțiune a Prefecturii? Acțiune care nu a făcut altceva decât să blocheze dezvoltarea comunei” a mai precizat primarul.

În încheiere, Nicolae Selegean cere demisia Prefectului Cosmin Pribac, pentru modul necorespunzător în care și-a îndeplinit funcția: „Ceea ce nu a înțeles domnul Prefect este faptul că de problemele comunităților locale se ocupă autoritatea care este cel mai aproape de cetățean, respectiv primarul și consiliul local, nicidecum prefectul. Pe această cale doresc să-i cer demisia din funcție a domnului Prefect Cosmin Pribac, pentru lipsa de echidistanță de care a dat dovadă în îndeplinirea funcției, cântărind cu unități diferite de măsură spețe asemănătoare. În același timp, o demisie i-ar face un bine domnului Prefect, pentru că acest lucru ar însemna automat faptul că nu va mai fi supus presiunilor PSD. Prin atitudinea aceastuia planează și un grad scăzut de profesionalism asupra aparatului de specialitate din cadrul Instituției Prefectului Județului Arad. Nu spunem că funcționarii din Prefectură nu ar fi bine pregătiți profesional, ci că acțiunile acestei instituții sunt executate la comanda Prefectului, care la rândul său execută comenzile PSD”.

  1. Nimic nou,dle primar! De 25 de ani,psedeii au tratat judetul Arad ca pe o anexa a Teleormanului….Si ce nu au blocat in dezvoltarea judetului,luati doar pasajele…in rest,cimpalaci platiti sa manipuleze,sa minta,ca despre date concrete n-au cu ce…Veniti caprari si madute,ghenderi si tripe sa va dam votul in 2016…ori falci,cristine,calimenti,iotci,toli,ciupi….cat tupeu de borfasi aveti,haimanale oenale!

    Raspunde
  2. in curand aradul va avea un prefect cu experienta si coloana vertebrala. e vorba de caius parpala iar subprefect este dat pe surse sigure remetan. nu se stie inca daca calin va accepta sa se reantoarca pe functie, asa ca ramane inca de vazut.dar speram ca mos craciun ne va aduce darul de a fii condusi de persoane integre, capabile,si cu bun simt asa ca valea din fotoliu cosmine.avem nevoie de aradeni destoinici, nu de trantori

    Raspunde
  3. Bai primare, esti doar un alt traseist de care toti ne-am saturat!!!!!!!!!! La gunoi cu toti traseistii !!!!!!!!!!!!!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.