NOI EXERCIȚII MILITARE lansate de Rusia. Ucraina, ÎNGRIJORATĂ!

NOI EXERCIȚII MILITARE lansate de Rusia. Ucraina, ÎNGRIJORATĂ!

Rusia a lansat noi exerciţii militare, ce implică rachete sol-aer în regiunea Astrahan. Exerciţiile includ rachete S-300, avioane de atac SU-24 şi avioane de interceptare MiG-31. Începute miercuri, acestea se vor încheia vineri, scrie AFP.

Ucraina a cerut ca Moscova să explice exerciţiile ce au loc timp de trei zile în apropiere de graniţă. Ministerul Rus al Apărării a asigurat că scopul exerciţiilor este să respingă un „atac cu rachete masiv”. Un reprezentant al ministerului a declarat că exerciţiile au fost programate în avans şi nu au legătură cu creşterea tensiunilor cu Occidentul pe marginea Ucrainei.

Kievul a solicitat, joi, ca Rusia să explice „activităţile militare aproape de graniţa cu Ucraina”. MAE ucrainean s-a declarat în mod special îngrijorat de exerciţiile la scară largă în care sunt implicate aparate de zbor din regiunea Rostov şi Stavropol.

 

Luna viitoare, forţele aeriene şi terestre ale Rusiei vor efectua exerciţii militare cu rachete S-300 sol-aer şi versiunea îmbunătăţită, S-400, şi cu sistemele de apărare aeriană Pantsir-S1. Vor participa şi forţele aeriene implicate în apărarea Moscovei. Şi aceste exerciţii au fost programate în urmă cu un an.

Foto: nationalpost.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.