NOI OBLIGAȚII pentru ANGAJATORI! Aceștia trebuie să se prezinte cât mai REPEDE la ITM. Program PRELUNGIT la ghişee

NOI OBLIGAȚII pentru ANGAJATORI! Aceștia trebuie să se prezinte cât mai REPEDE la ITM. Program PRELUNGIT la ghişee

Având în vedere prevederile art. VII din OUG 82 din 8 noiembrie 2017, angajatorii au obligația de a iniția negocieri colective pentru punerea în aplicare a modificărilor aduse Codului fiscal prin OUG 79/2017 în ceea ce privește transferul contribuțiilor sociale de la angajator la salariat, informează ITM Arad.

Pentru entitățile care au sub 21 de salariați negocierile se pot finaliza cu un proces-verbal prin care se constată voinţa părţilor fără a fi obligatorie încheierea unui contract colectiv de muncă. Pentru această categorie de angajatori legiuitorul nu a instituit obligația de a depune la ITM Arad rezultatul negocierii.

În cazul angajatorilor care au de la 21 de salariați în sus, și aceștia au obligația de a iniția negocieri conform art. VII din OUG 82 din 8 noiembrie 2017, respectiv în cazul în care urmare negocierii încheie contracte colective de muncă sau acte adiționale aferente acestora, au obligația de a le înregistra la ITM Arad.

Având în vedere faptul că, potrivit art. 144 din Legea dialogului social contractele colective de muncă și orice modificare a acestora prin act adițional se aplică de la data înregistrării lor la autoritatea competentă (inspectoratul teritorial de muncă) sau de la o dată ulterioară, potrivit convenţiei părţilor, pentru a veni în întâmpinarea acestora în ceea ce privește înregistrarea actelor mai sus menționate, ITM Arad va prelungi programul normal de lucru al instituției.

Astfel, în zilele lucrătoare din perioada 18 – 31 decembrie 2017 angajatorii care încheie actele adiționale  la contractele colective de muncă vor avea posibilitatea de a le înregistra la ITM Arad în intervalul orar 8 – 20, prelungindu-se astfel programul de lucru cu publicul, se arată într-un comunicat de presă al ITM.

Pentru a a evita supraaglomerarea ITM Arad face apel la toți angajatorii, să țină cont de această modificare.

Pe site-ul ITM Arad, la secțiunea „Contracte colective de muncă” poate fi consultată lista actelor necesare pentru înregistrarea contractelor colective de muncă, precum și a actelor adiționale aferente acestora.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.