Noi PENSII SPECIALE pentru aleșii locali, votate în Parlament de PNL, PSD, ALDE și UDMR

Noi PENSII SPECIALE pentru aleșii locali, votate în Parlament de PNL, PSD, ALDE și UDMR

În Comisia specială de Cod Administrativ din Parlamentul României s-au votat pensii speciale, cu acordare retroactivă pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene. Reprezentanții USR au fost singurii care au votat împotriva acestei prevederi.

Statul deja plătește pensiile speciale pentru aproximativ 9.000 de civili, al căror număr se va dubla sau tripla odată cu intrarea în vigoare a indemnizațiilor pentru aleșii locali. Efortul bugetar anual actual este de 8,1 miliarde de lei, sumă care va exploda dacă mii de noi beneficiari vor începe să primească pensii speciale. Fără a avea la bază principiul contribuției proprii, ele acordă aleșilor locali beneficii nemeritate, reprezentând o discriminare față de oamenii de rând, pe umerii cărora vor apăsa, se arată într-un comunicat de presă al USR Arad.

Această lege va lua banii cetățenilor, prin impozite și taxe, pentru a-i da celor care constituie casta aleșilor locali. Vorbim de o recompensă pentru serviciile aduse partidelor, nu cetățenilor. În loc să fie recompensați pentru performanța managerială, primarii vor fi recompensați pentru acțiunile lor politice, pentru că aduc oamenii la vot ori la mitinguri organizate cu japca. În aceste condiții nu trebuie să ne mirăm că activitatea administrativă este aproape abandonată, în detrimentul celei politice. Arădenii pot vedea efectele nocive pentru comunitate ale acestei abordări fie iarna, când nu se face deszăpezirea, fie primăvara când ne îngroapă gunoiul ori vara, când nu putem ieși din casă de teama țânțarilor și de mirosul stației de epurare. USR a fost singurul partid care a votat împotriva acestor pensii nemeritate și ne vom bate în continuare pentru desființarea lor. Considerăm că un ales local trebuie să fie mai întâi în serviciul alegătorilor, nu al partidului. Cei care ignoră acest lucru trebuie să plece din fruntea comunității, la fel cum pensiile speciale trebuie să dispară, a declarat Vlad Botoș, președintele USR Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.