NOI REGULI pentru şoferi: AMENZI URIAȘE dacă arunci ceva pe geam

NOI REGULI pentru şoferi: AMENZI URIAȘE dacă arunci ceva pe geam

S-a zis cu aruncatul resturilor de mâncare și a chiștoacelor de țigări pe geamul mașinii! Asta dacă nu vreți să plătiți amenzi usturătoare.

Şoferii care aruncă gunoaie pe geam ar putea fi amendaţi de acum, după ce s-a propus modificarea Legii 515 cu privire la localităţile urbane şi rurale. Iar amenzile sunt usturătoare.

Cei care aruncă ambalaje sau chiştoace din maşină riscă să primească o amendă de până la 2.500 de lei.

Poliţiştii rutieri se vor folosi de înregistrările de pe camerele de supraveghere pentru a-i sancţiona pe conducătorii auto indisciplinaţi, se arată în proiectul de modificare a actului normativ.

Iniţiativa legislativă prevede ca aruncarea gunoaielor pe geamul maşinii să fie pedepsită cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.500 de lei.

În proiect sunt incluse şi persoanele care aruncă de la ferestrele apartamentelor resturi menajere, lichide sau obiecte, ele fiind pasibile de sancţiuni similare.

„Văd mereu pe marginea drumurilor, pe marginea râurilor dezastru de mizerie şi nu se poate, avem o ţară aşa frumoasă şi este păcat să ne batem joc de ea”, precizează unul dintre iniţiatorii actului normativ, deputatul Ioan Dârză.

„Până acum s-au mai dat amenzi pentru pungi cu apă aruncate de copii pe geam, pentru scrumiere golite din maşini, dar destul de puţine”, a declarat şi Teodor Bălan, lider în cadrul Sindicatului Pro Lex.

Foto: monitorulsv.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.