„Noi vrem egalitate, dar nu pentru căţei” Noua Republică: Falcă şi partidul său au adoptat POZIŢIA DULĂULUI!

„Noi vrem egalitate, dar nu pentru căţei” Noua Republică: Falcă şi partidul său au adoptat POZIŢIA DULĂULUI!

Reprezentanţii filialei arădene a Partidul Noua Republică afirmă într-un comunicat de presă că primarul Aradului, Gheorghe Falcă, „este un «etalon» (n.r. – din punct de vedere negativ) în privinţa modului de raportare a partidelor şi politicienilor la regulile şi legile democraţiei.

„Pe când era un mic aspirant la pătrunderea în «lumea bună» a politicii, făcând parte dintr-un partid la fel de mic ca şi el, Gheorghe Falcă enunţa cu o convingere de nestrămutat valorile democraţiei şi egalitatea de şanse. După ce el şi partidul au ajuns să taie şi să spânzure pe scena politică românească, amândoi şi-au schimbat radical poziţia, adoptând poziţia dulăului: «Noi vrem egalitate, dar nu pentru căţei». Pe această linie, Falcă este împotriva alegerii primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi, pentru că aceasta ar permite şi altor partide decât cele obişnuite, de 25 de ani încoace, să-şi împartă «frăţeşte» – hoţeşte, mai degrabă – dominaţia. Acum, Falcă nu mai este un PDL-ist ajuns primar de municipiu, ci reprezintă două partide, PDL şi PNL care, prin modificarea în complicitate a legii electorale, au fost salvate, pe rând, de la dispariţia din Parlament. Tot în complicitate, inclusiv cu PSD, au schimbat legile electorale după cum le-a convenit, fixându-şi pe posturi primarii, pentru ca nici un alt partid să nu poată câştiga vreo primărie. Dacă, pe ici, pe acolo, exista posibilitatea ca partidele mici să propulseze candidaţi care pot câştiga din primul tur, pe seama popularităţii personale, nici o pagubă, oricum aceştia nu puteau influenţa rezultatele pe ţară la parlamentare. Acesta este motivul pentru care Falcă nu admite ca legea electorală să ofere egalitatea de şanse. Aşa zisul nou PNL arădean se pregăteşte să obţină – cu ce are şi cu ce mai fură de la PSD – 75-80% la alegerile locale din 2016”, se arată într-un comunicat de presă al Partidului Noua Republică.

Sondaj pentru două tururi de scrutin
Filiala arădeană a Noii Republici a iniţiat, pe https://www.facebook.com/NouaRepublicaArad, un sondaj de opinie în cadrul căruia arădenii pot spune dacă doresc, sau nu, ca primarii să fie aleşi din două tururi de scrutin. „Aşa cum s-au mobilizat exemplar pentru a salva Parcul Eminescu de la betonare, de către Falcă şi ai lui, arădenii sunt rugaţi să-şi exprime opinia: Vor alegeri locale într-un tur, pentru perpetuarea «dulăilor» interesaţi de ciolan, sau alegeri democratice, la care să poată decide cine le va conduce destinele?”, afirmă Ion Stan, preşedintele filialei arădene a Partidului Noua Republică.

  1. Băi, ăștia au furat chiar și alegerile interne din mica lor adunare care se vrea a fi un partiduleț și au tupeul să vorbească de Falcă, de PNL sau de PSD?
    Mai bine l-ați întreba pe nenea Stan cum au reușit ei să manipuleze alegerile din interiorul NR ca Neamțu să rămână cârmaci-șef.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.