NOU! PAS URIAŞ în MEDICINĂ: Testul care îţi spune CÂND O SĂ FACI ATAC DE CORD sau ACCIDENT CEREBRAL

NOU! PAS URIAŞ în MEDICINĂ: Testul care îţi spune CÂND O SĂ FACI ATAC DE CORD sau ACCIDENT CEREBRAL

Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un sistem care poate prezice vârsta la care o persoană va suferi primul atac de cord sau primul accident cerebral, anunţă Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) din Marea Britanie.

Calculatorul compară vârsta reală a unei persoane cu vârsta inimii, luând în considerare informaţii despre stilul de viaţă, inclusiv înălţime şi greutate, potrivit ziare.com.

În cadrul testului, o persoană trebuie să introducă anumite date, inclusiv vârsta, înălţimea, greutatea, chiar şi codul poştal, dar şi valoarea tensiunii, să menţioneze dacă a luat medicamente pentru tensiune arterială şi nivelul colesterolului. Alte date necesare sunt legate de fumat, diabet, artrită reumatoidă, insuficienţă renală cronică sau fibrilaţie atriala. Apoi trebuie să răspunda la câteva întrebări pentru a se crea un istoric medical al omului respectiv.

Folosind informaţiile, calculatorul generează o vârstă a inimii, dar şi cât de mult mai are persoana respectivă până când poate suferi un atac de cord sau accident cerebral. Se estimează şi riscul ca omul respectiv să sufere un atac de cord în următorii zece ani.

Sursa: Ziare.com

Foto: Internet

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.