Noua Dreaptă sună ADUNAREA în Moldova: „Vom face România mare din nou”

Noua Dreaptă sună ADUNAREA în Moldova: „Vom face România mare din nou”

Reprezentanţii Noii Drepte din România şi Republica Moldova participă, la sfârşitul acestei săptămâni, la manifestările dedicate împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Patria – Mamă România.

„Sâmbătă 24 martie membrii Noii Drepte din Republica Moldova și România vor instala o troiță pe teritoriul raionului Hîncesti (parte a fostului județ interbelic Lăpușna), în memoria membrilor Sfatului Țării din acest județ care la 27 martie 1918 au votat Unirea Basarabiei cu România.

Duminică 25 martie filiala Noii Drepte din Basarabia va organiza Marșul Unirii din Chișinău cu începere de la ora 10:30. Unioniștii sunt așteptați în fața Universității Ion Creangă și deplasarea se va face pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt către Piața Marii Adunări Naționale, pe traseul aprobat de Primăria municipiului Chișinău.

Bucuria Centenarului ne este însă umbrită astăzi de faptul că Basarabia este ruptă din trupul Țării și peste 4 milioane de români basarabeni, bucovineni și transnistreni luptă să supraviețuiască și să-și păstreze limba și identitatea pe teritoriul unor state create în cadrul Uniunii Sovietice sau după prăbușirea acesteia: Republica Moldova, Ucraina și auto-proclamata «republică transnistreană».

Încă de la înființare, din anul 2000, obiectivul primordial al Noii Drepte a fost reunificarea României şi a Republicii Moldova după modelul RFG/RDG şi în conformitate cu normele dreptului internaţional. Iată că după 19 ani de luptă, REÎNTREGIREA rămâne țelul generației noastre! Așa cum a fost și idealul generației care a făurit România Mare!

Și, cu efort și perseverență, vom face România mare din nou”, arată reprezentanţii Noii Drepte într-un comunicat de presă.

Foto: Arhiva

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.