Nouă tineri din Siria au fost reţinuţi la Vama Nădlac

Nouă tineri din Siria au fost reţinuţi la Vama Nădlac

Nouă tineri din Siria au fost reţinuţi la Vama Nădlac la sfârşitul săptămânii trecute. Poliţiştii de frontieră arădeni i-au depistat pe cei nouă migranţi în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, pe jos, cu intenţia de a ajunge ilegal în Spaţiul Schengen.

În data de 06 septembrie, în jurul oreI 17,00, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat patru bărbaţi care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria, încercând astfel să treacă ilegal frontiera de stat.

Cei patru au fost reţinuţi la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră şi au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de patru cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 21 şi 31 de ani.

Şi în data de 07 septembrie, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au depistat alţi cinci bărbaţi care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Cele cinci persoane au fost reţinute la aproximativ 150 de metri faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor s-a constatat că este vorba de cinci cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 19 şi 27 ani.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor nouă persoane dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.