Nu ai vrea să ai o asemenea BOALĂ la PLĂMÂNI! Fă-ţi testul GRATUIT

Nu ai vrea să ai o asemenea BOALĂ la PLĂMÂNI! Fă-ţi testul GRATUIT

Toţi cei interesaţi să îşi testeze sănătatea plămânilor o pot face gratuit. Începând cu 1 octombrie a fost demarată o campanie în acest sens, derulată de Societatea Română de Pneumologie, care se desfăşoară în întreaga ţară şi se va încheia la sfârşitul anului.

Potrivit specialiştilor, BPOC (bronhopneumopatia obstructivă cronică) este o boală a plămânilor care afectează aproximativ un milion de români şi despre care se estimează că va deveni a treia cauză de deces la nivel mondial. În România, BPOC-ul este mult subdiagnosticat. Un studiu făcut în 2012, la iniţiativa Centrului pentru Politici şi Servicii de Sănătate pe aproape 10.000 de români, arată că mulţi dintre bolnavi nu îşi dau seama de severitatea bolii lor, accesul la specialişti şi analize gen spirometrie fiind extrem de redus. Acelaşi studiu arată că bărbaţii sunt mult mai afectaţi de BPOC decât femeile, boala lovind în aceeaşi măsură bogaţii şi săracii.

Spirometria, investigaţia cea mai potrivită pentru a identifica BPOC, se face simplu şi rapid, iar rezultatele se dau pe loc.

Aşadar toţi cei interesaţi să îşi testeze sănătatea plămânilor o pot face gratuit începând cu 1 octombrie şi până la sfârşitul anului. Lista completă a oraşelor unde se pot face spirometriile gratuite este disponibilă pe www.desprebpoc.ro. Tot aici sunt şi telefoanele la care se pot face programările.

Foto: www.drpohl.at

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.