Nu mai e NICI UN DUBIU: SUA vor APĂRA România de ATACUL RUSIEI

Nu mai e NICI UN DUBIU: SUA vor APĂRA România de ATACUL RUSIEI

Douglas Lute, ambasadorului Statelor Unite ale Americii la NATO, a subliniat că ţara sa îşi ia foarte în serios obligaţia de a apăra România, în cazul unui atac armat al Rusiei asupra ţării noastre.
Răspunzând unei întrebări, şeful misiunii americane permanente la NATO a dat asigurări că în cazul unui atac al Rusiei asupra României, ţara sa va răspunde armat, indiferent de felul în care vor decide să acţioneze celelalte state membre ale NATO, precum Marea Britanie, Germania sau Franţa.
„Cel mai clar răspuns pe care vi-l pot dat este da, Statele Unite vor răspunde unui atac armat asupra oricăruia dintre cei 27 de aliaţi. Statele Unite au un angajament obligatoriu din punct de vedere juridic prin Tratat să răspundă individual şi în mod concertat cu cei 27 de aliaţi. Este important să amintim că avem o responsabilitate individuală şi colectivă, iar SUA iau foarte în serios acest lucru. Şi cred că cea mai bună dovadă că luăm foarte în serios obligaţia noastră de a ne apăra aliaţii, inclusiv România, este că suntem aici”, a spus oficialului american, potrivit Realitatea.net, care citează Puterea.ro.

Sursa: realitatea.net/puterea.ro

  1. bun bravo ce sa spun …. dar cine va apara Roamnia de romani?? ca ei ii fac cel mai mult rau din pacate

    Raspunde
    • Nu vad de ce Rusia sa atace romania. Problema este ca Sua baga arme la noi in tara cu alt scop. Logic este sa vedem de ce avem impresia ca Rusia ne va ataca vreodata. Va dau un keyword Irak. S-a gasit vreo bomba nucleara? Pretext.

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.