Nu vom mai avea nevoie de PAȘAPOARTE pentru a călători. INVENȚIA care ne va face VIAȚA MAI UȘOARĂ!

Nu vom mai avea nevoie de PAȘAPOARTE pentru a călători. INVENȚIA care ne va face VIAȚA MAI UȘOARĂ!

Pașaportul, în formatul său actual, ar putea dispărea pentru totdeauna din peisaj, locul său fiind luat de pașaportul electronic, un nou concept lansat de De La Rue, cel mai mare fabricant de pașapoarte din lume.

Compania a anunțat că lucrează la o nouă tehnologie prin care pașaportul actual va fi digitalizat, astfel că nu va mai trebui să avem grija lui atunci când plecăm în străinătate.

Informațiile vor fi stocate în smartphone-uri, fără a mai fi nevoie să mai prezentăm la check-in și varianta tipărită. De La Rue vrea să creeze un cip care să fie încorporat în telefoane unde vor fi stocate informațiile legate de permisiunea de călătorie.

Martin Sutherland, seful companiei, a explicat pentru Times că a început deja să testeze noua tehnologie. Pașaportul electronic ar urma să fie folosit într-un mod similar cu biletele de avion, care pot fi salvate direct pe telefon.

Există, totuşi, îngrijorări legate de securitate, deoarece smartphone-urile nu sunt cele mai sigure dispozitive.

Întrucât există posibilitatea ca utilizatorul să fie atacat de hackeri sau să-şi piardă telefonul, De La Rue încearcă să găsească o modalitate de a depăşi toate aceste probleme.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.