Nucile, o super afacere: Vă puteţi recupera investiţia la prima recoltă!

Nucile, o super afacere: Vă puteţi recupera investiţia la prima recoltă!

Investiţia într-o livadă de nuci poate deveni o super afacere dacă aveţi destulă răbdare şi, bineînţeles, bani pentru a porni totul. Un exemplu cât se poate de grăitor în acest sens este un agricultor din Republica Moldova care şi-a recuperat investiţia făcută într-o livadă de nuci, chiar după prima recoltă.

Omul deţine o livadă de nuci de 750 de hectare. Anul acesta a obţinut prima recoltă, de circa 700 de kilograme la hectar, fapt ce a dus la recuperarea în întregime a investiţiei. Pentru a înfiinţa livada bărbatul a investit sume începând de la 2.000 de euro pentru fiecare hectar. Însă în cazul unei livezi de nuci vă spuneam că trebuie să aveţi răbdare şi asta pentru că în cel mai bun caz prima recoltă rezonabilă urmează să fie adunată de abia în al patrulea an, iar o cantitate însemnată de nuci poate fi obţinută din anul al cincilea de la înfiinţare.

Potrivit specialiştilor, producţiile maxime încep însă din anii al şaptelea şi al optulea, în funcţie de soiuri. Preţul mediu de vânzare al nucilor este de 2 euro pe kilogram, pentru cele în coajă, în timp ce miezul de nucă se vinde cu 6 euro kilogramul.

Dacă vă îngrijoraţi în privinţa pieţei de desfacere a nucilor, puteţi sta liniştiţi, pomicultorului moldovean susţine că nu poate face faţă comenzilor. Acesta a precizat că ţările arabe sunt o piaţă care poate absorbi cantităţi impresionante.

Se pare că anual, la nivel mondial, există un deficit de până 100.000 de tone de miez de nucă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.