O altfel de campanie electorală: Administraţia locală a amplasat panouri informative la pasajele de pe centura Aradului!

O altfel de campanie electorală: Administraţia locală a amplasat panouri informative la pasajele de pe centura Aradului!

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, a anunțat într-o conferință de presă că panourile informative de la șantierele pasajelor de pe șoseaua de centură a Aradului vor fi instalate la sfârșitul acestei săptămâni (lucru care s-a şi întâmplat). Panourile vizează o informare asupra stadiului lucrărilor de la pasaje, care au fost abandonate în 2012, atunci când guvernul a sistat finanțarea pentru continuarea lor.

Consiliul Local Municipal (CLM) a luat încă din luna aprilie hotărîrea de a informa participanții la trafic pe DN7 și cetățenii din Arad asupra faptului că șantierele pasajelor peste liniile de cale ferată Arad – Curtici și Arad – București nu sunt în responsabilitatea municipalității, ci a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Interesant este faptul că, deşi hotărârea CLM a fost luată luna trecută, amplasarea panourilor cu pricina a avut loc abia acum, în toiul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

CNADNR dezavuează „campania de dezinformare” a municipalităţii arădene
De cealaltă parte, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România „dezavuează continuarea agresivă a campaniei de dezinformare organizată de Primăria Municipiului Arad, prin care locuitorilor Municipiului Arad cât şi participanţilor la trafic pe Centura de Nord Arad li se comunică în mod eronat faptul că ar fi fost sistată finanţarea pentru cele două pasaje supraterane peste liniile de cale ferată Brad – Curtici şi Arad – Bucureşti”.

Referitor la campania Primăriei Municipiului Arad, CNADNR SA precizează:
„În data de 25.04.2014, Compania Naţionala de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a comunicat Antreprenorilor pentru «Pasaj denivelat pe varianta de ocolire Arad peste liniile CF Brad-Curtici – DJ709B» şi «Pasaj denivelat pe varianta de ocolire peste liniile CF Arad-Bucureşti» sumele alocate pentru anul 2014 (13.093.258,71 lei pentru «Pasaj denivelat pe varianta de ocolire Arad peste liniile CF Brad – Curtici – DJ709B», respectiv 25.442.090,28 lei pentru «Pasaj denivelat pe varianta de ocolire peste liniile CF Arad-București»), astfel încât Antreprenorii să îşi poată desfăşura activitatea în condiţii optime până la sfârşitul acestui an.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România prin Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Timişoara a emis Ordinul de reluare a lucrărilor în data de 28.04.2014.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România realizează importanţa deosebită a finalizării celor două pasaje de pe Centura Municipiului Arad, precum şi disconfortul temporar creat in acea zonă, participanților la trafic.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România reafirmă determinarea şi eforturile care se depun pentru asigurarea finanţării lucrărilor de pe Centura Municipiului Arad”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.