O carte interzisă timp de 15 ani în Italia va fi lansată în curând la Arad

O carte interzisă timp de 15 ani în Italia va fi lansată în curând la Arad

Sociologul şi scriitorul italian Luca Vincenti va lansa, la începutul anului viitor, la Arad, cartea „Bandele de stradă”. O carte ce a fost interzisă timp de 15 ani în Italia.

Este vorba despre o carte document – monografie de criminologie, un  studiu, la care Luca Vincenti a lucrat şapte ani de zile. A studiat bandele de cartier din Genova, le-a urmărit mişcările chiar din interior, lucrând sub acoperire. Astfel, a reușit să le descifreze codurile, pe unii dintre ei a reuşit să-i intervieveze. S-a luptat să demonstreze că aceste bande există că se dezvoltă de la an la an şi că au propriile reguli. Cartea este o cercetare, care prezintă istoria bandelor, cum au apărut ele şi cum s-au dezvoltat în timp. Este o cercetare pe care autorul a realizat-o cu mult interes şi curaj. Luca Vincenti ne vorbeşte despre valori, norme, mentalitate, despre modul în care sunt botezaţi cei noi intraţi în bandă, despre actele sexuale la care sunt supuse femeile, despre veterani şi modul în care aceştia se comportă în închisoare. Nu în ultimul rând, autorul relatează şi despre cazul bandelor ultra și Naziskin. Aflăm din carte, modul în care tinerii care fac parte din bande se îmbracă, dar şi despre gesturile care îi diferenţiază de ceilalţi.

Luca Vincenti este primul criminolog european care a reușit să descifreze codurile bandelor și să demonstreze că în Europa ele există.

„«Bandele de stradă» nu este o carte oarecare, ci una născută dintr-o investigare sociologică şi criminologică. O anchetă realizată de mine supunându-mă riscurilor din stradă. Este o carte care a luat naştere pe străzile din Genova, una care se bazează pe o teorie sociologică”, a declarat autorul Luca Vincenti.

Luca Vincenti – sociolog, criminolog și scriitor – a lucrat și ca și jurnalist pentru paginile de cultură ale publicațiilor «L’Adige» și «Il Mattino». În anul 2000 publica «Diari di una domenica ultrà» (studiu despre fenomenul hooligans în Italia) și mai târziu în anul 2002 romanul «Lucciola c’è il Sole e Verrà l’Estate».

Cărțile sale și cercetarile socio-criminologice au stârnit interesul mass-mediei italiene: TG1 Speciale, RAI 3 „Sfide” („Violența pe stadioane”) și la Canalul 5  Mediaset a fost invitat de mai multe ori la emisiunea „Maurizio Costanzo Show”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.