O mamă a încercat să-şi scoată ilegal din ţară fetele minore

O mamă a încercat să-şi scoată ilegal din ţară fetele minore

O mamă a încercat să-şi scoată copiii ilegal din ţară, folosind o procură notarială falsă. Femeia s-a prezentat marţi seara, în jurul orei 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, pe sensul de ieşire din ţară, călătorind ca pasageră întrun autocar care circula pe ruta România – Franţa.
„Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat la P.T.F. Nădlac o femeie care a încercat să iasă din ţară împreună cu cei trei copii minori, fără acordul tatălui,  prezentând o procură notarială falsă. R.I., în vârstă de 27 ani, din judeţul Bacău a prezentat o procură specială, eliberată de un birou notarial din municipiul Bacău, din care reieşea acordul tatălui minorelor ca acestea să călătorească, în Uniunea Europeană, în scop turistic, în perioada 07.04.2014 – 06.04.2015, împreună cu mama lor. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care au procedat la efectuarea de verificări. În urma cercetărilor, a rezultat faptul că declaraţia notarială prezentată este falsă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.
Femeia a declarat că în data de 7 aprilie, soţul ei i-a înmânat declaraţia notarială şi ea nu ştia că aceasta este falsă.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi întocmirea actelor premergătoare în vderea începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor sa fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.