O nouă investiție la Spitalul Județean Arad: Secția de Chirurgie Plastică a fost dotată cu o trusă cu motor chirurgical

O nouă investiție la Spitalul Județean Arad: Secția de Chirurgie Plastică a fost dotată cu o trusă cu motor chirurgical

Consiliul Județean Arad a alocat 70.000 de lei pentru dotarea Secției de Chirurgie Plastică.

Compartimentul Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arși din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad este unic în județul nostru și asigură asistență de specialitate – urgențe și afecțiuni cronice. Pentru a dota compartimentul cu aparatura necesară, Consiliul Județean Arad a alocat anul acesta bani pentru achiziționarea unei truse cu motor chirurgical osteosinteză, oase mici și mijlocii.

„Am alocat această finanțare pentru că ne pasă de dezvoltarea și modernizarea sistemului sanitar din Arad. Consiliul Județean a început cele mai importante investiții din ultimii 40 de ani în sănătatea publică din Arad, de la construirea Spitalului Județean încoace”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Costul unei truse cu motor chirurgical de osteosinteză oase mici și mijlocii se ridică la aproximativ 70.000 de lei.

„Încercăm să acoperim nevoile fiecărei secții în parte. Consiliul Județean Arad și Primăria Municipiului Arad alocă, anual, sume importante pentru dotări dar sunt foarte multe aparate de care avem nevoie, iar unele dintre ele trebuie înlocuite periodic deoarece nu au o durată foarte mare de funcționare. În fiecare an, pe baza necesarului stabilit de către Consiliul Medical (format din medicii șefi de secție) împreună cu Comitetul Director stabilim prioritățile, în limita fondurilor alocate”, a explicat ec. Carmen Lucuța, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

În cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arși sunt tratate diferite afecțiuni, în primul rând traumatismele mâinii și antebrațului, traumatismele complexe pe orice zonă a corpului ce implică pierdere sau distrugere de țesuturi, arsurile termice mari dar și arsurile pe suprafețe mai mici de 5% dar cu factori de risc (arsuri de căi respiratorii superioare, arsuri la nivelul zonelor funcționale.) De asemenea, sunt tratate arsurile electrice și chimice, sechele complexe cicatriciale. Sunt abordate anumite malformații congenitale ale feței, si mâinii, tumori de părți moi de suprafață, și infecții extensive ale părților moi, radio-necroze, radio-dermite.

„Tratăm și operăm numeroase afecțiuni în cadrul compartimentului, de la traumatisme ale mâinii si antebratului, infecții extensive, arsuri și până la tumori. În ceea ce privește aparatura medicală, nu avem nevoie de foarte multe însă acest motor chirurgical este necesar pentru buna desfășurare a actului medical. De asemenea mai avem nevoie de instrumentar medical deoarece acesta se uzează într-un timp relativ scurt”, ne-a explicat dr. Andreas Bajzat, medic coordonator Compartiment

Echipa medicală a Compartimentului Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arși, tratează, în regim de spitalizare de zi, afecțiuni precum: plăgi cu orice localizare cu interesare a tegumentului și a țesutului subcutanat, infecții ale părților moi (cu orice localizare), formațiuni tumorale mici, cu orice localizare, plăgi cu retenție de corpi străini, sindroame de compresiune ale nervilor median și ulnar la nivelul inelului carpian, Maladia Dupuytren sau traumatisme închise mână – fracturi, luxații, entorse.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.