O nouă PLÂNGERE PENALĂ împotriva primarului Gheorghe Falcă

O nouă PLÂNGERE PENALĂ împotriva primarului Gheorghe Falcă

Cu o plângere penală pentru abuz în serviciu s-a ales edilul-şef al Aradului după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, patronul firmei Corleone reclama reintroducerea sistemului de plată în ştrandul Neptun înaintea căii de acces către proprietatea sa.

Leontin Aslău susţine că mai crede în statul de drept, chiar dacă „orgoliile lui Gheorghe Falcă sunt mai presus de lege şi de statul de drept”. Patronul de la Corleone este decis să îşi ducă mai departe demersul îndreptat împotriva primarului care, în cursul zilei de sâmbătă, ar fi dispus reinstalarea abia desfiinţatei bariere de la intrarea în ştrand. Două sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile, favorabile omului de afaceri a nesocotit municipalitatea reintroducând sistemul de taxare cu câteva sute de metri înainte de calea de acces către terenul concesionat de Primărie către S.C. Corleone S.R.L. Mai mult decât atât, Aslău susţine că abuzul orchestrat de primar nu are în spate nici un fel de autorizaţie.

„Cred încă în statul de drept, chiar dacă există persoane care doresc să terfelească acest lucru. La ora actuală, accesul către parcarea Corleone este, din nou, blocat, iar primarul Falcă se prevalează de faptul că nu are autorizaţie pentru a reinstala bariera. Mai mult, i-ar fi fost necesar un certificat de urbanism şi avizele aferente pentru acest demers. Pe terenul concesionat din anul 2005 nu ar fi trebuit să fiu tulburat, primarul nu ar fi avut voie să acţioneze unilateral, iar eu ar fi trebuit să fiu notificat în privinţa oricăror acţiuni. Niciunul dintre aceste lucruri nu s-a întâmplat. Abuzul lui Gheorghe Falcă de a monta din nou bariera încalcă două sentinţe definitive şi irevocabile, cea mai recentă dintre acestea anulând hotărârea Consiliului Local prin care accesul spre parcare mi-a fost interzis. În procesul verbal al executorului judecătoresc se arată că accesul către parcare trebuie refăcut începând cu data de 24 februarie. Sâmbătă, vine Falcă şi încalcă două sentinţe judecătoreşti, sfidează legea şi statul de drept, pentru că orgoliul său este mai mare. Am depus o plângere penală pe numele primarului, pentru abuz în serviciu, cu nerespectarea unor sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile şi pentru amplasarea barierei fără documente legale. Conform celei mai recente sentinţe, bariera se poate instala fără a afecta accesul în parcarea Corleone, cu respectarea servituţii de trecere”, a explicat Aslău astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul Partidului Conservator.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.