O ordonanţă guvernamentală SPULBERĂ intenţiile municipalităţii în cazul Parcului Eminescu

O ordonanţă guvernamentală SPULBERĂ intenţiile municipalităţii în cazul Parcului Eminescu

Asociația Peisagiștilor din România – AsoP, Filiala Teritorială Vest, a dat publicităţii răspunsul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (M.D.R.A.P.), primit ca urmare a unei adrese referitoare la proiectul „Regenerarea urbană zona Enescu – Palatul de Justiţie din municipiul Arad”.

Prin respectiva adresă asociaţia atrăgea atenţia că „tema de proiectare formulată de Primăria Municipiului Arad încalcă grav Art.71, paragraful (1) din Ordonanța de urgență nr. 114/2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 – privind protecţia mediului, solicitând şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (M.D.R.A.P.), prin birourile de control, urmărirea modul în care legislația este respectată”

„Astfel, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare, stabileşte la Art.71 că: (1) – Schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi şi/sau prevăzute ca atare în documentaţiile de urbanism, reducerea suprafeţelor acestora ori strămutarea lor este interzisă, indiferent de regimul juridic al acestora”, precizează inginerul peisagist Rebecca Bedelean, reprezentantă a Asociației Peisagiștilor din România – AsoP, Filiala Teritorială Vest.

Prin urmare, în adresa oficială primită de la Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice se arată că „Actele administrative sau juridice emise ori încheiate cu nerespectarea prevederilor alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută”.

Vezi răspunsul MINISTERULUI:

raspuns minister

  1. Serios? Sunteti niste prosti! Pai cum au disparut atunci stadioanele din Arad? Cum de avem asa zise parcari pe fostele spatii verzi din cartiere? Alea unde Falca blocheaza si amendeaza oamenii? Hai sa fim seriosi.

    Raspunde
  2. Codrin, prost esti tu. Stadioanele nu au legatura cu legea amintita in adresa ministerului, iar pentru ca Falca a facut abuzuri asta nu inseamna ca legea nu e buna, ci ca nu e aplicata si din pacate, nici nu s-a sanctionat derapajul.

    Raspunde
  3. baronul falca face legea pe mosia lui , aici nu sant valabile ,regulile si legile din romania, la noi nu exista DNA ,politia nu are benzina ,si procurori stau de sase cand se fura ceva , iar politica este facuta de tinichigii ,chelneri ,branconieri ,vamesi si alte astfel de specimene dubioase ,uni dintr-e ei nu au nici sase clase facute pe bune
    RUSINICA

    Raspunde
    • Măi, „penti”, tu nu ai un fond rău, dar încearcă să-ți faci cultura în biblioteci, nu la mitinguri că altfel, uite, te faci de râs criticând, total agramat, niște oameni care, zici tu, nu au mai mult de șase clase. Tu câte clase ai, făcute pe bune?

      Raspunde
  4. Teoretic legea e buna, dar cu ce ne incanta daca tot se construiesc peste spatii verzi ? exemplu Parcul Padurice… sunt deja 3 constructii pe ea si sigur nu se vor darama…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.