Oamenii din satul unde ploaia nu se oprește nu-şi mai amintesc cum arată soarele!

Oamenii  din satul unde ploaia nu se oprește nu-şi mai amintesc cum arată soarele!

Când noi ne plângem de ploi ce țin 2 sau 3 zile pentru cei din satul Mawsynram, din nord-estul Indiei,este ceva obișnuit, pentru că acolo este oficial cel mai umed loc din lume, căzând anual peste 11.860 de litri/metru pătrat de precipitaţii.

Localitatea se află pe dealul Khasi, din statul Meghalaya. Aici, locuitorii sunt nevoiţi să se adapteze condiţiilor dificile de trai, prin soluţii ingenioase. Elevii se duc la şcoală pe poduri făcute din rădăcini ale arborelui de cauciuc, pentru că dacă locuitorii ar folosi la construcţii un lemn obişnuit, acesta ar putrezi imediat din cauza ploii care cade aproape continuu. Adulţii care trebuie să lucreze în aer liber se protejează de ploaie cu ajutorul unor umbrele speciale, care le acoperă întregul corp, umbrele realizate din frunze de bambus şi de bananier.

Satul este înregistrat în Cartea Recordurilor pentru că ploaia este permanentă, aici s-au înregistrat în anul 1985 nu mai puţin de 26.000 litri/metru pătrat de precipitaţii, media anuală fiind de 11.860 litri/metru pătrat.

Sursa:science alert
Foto: Amos Chapple

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.