Oare, mai durează iarna? Marmotele SE CONTRAZIC!

Oare, mai durează iarna? Marmotele SE CONTRAZIC!

În mod tradițional, marmotele prezic în Statele Unite sosirea primăverii, în cadrul unei ceremonii anuale care datează din anul 1887.

În acest an, ele nu au căzut, însă, la un acord: o marmotă din Pennsylvania a anunțat încă șase săptămâni de iarnă, iar marmota din New York a prezis venirea rapidă a primăverii.

Phil este o marmotă din Punxsutawney (Pennsylvania). De altfel, ea este cea mai cunoscută dintre toate. Această marmotă celebră și-a văzut umbra după ce a fost trezită semn că ar mai fi șade săptămâni de iarnă, a anunțat Bill Deeley, șef al Punxsutawey Groundhog Club.

În schimb Chuck, o marmotă mai puțin celebră de la grădina zoologică din Staten island (New York), nu și-a văzut umbra, ceea ce anunță venirea rapidă a primăverii.

„Chuck, vreau să îți mulțumesc pentru această veste bună”, i-a spus primarul Bill de Blasio, care a prezidat ceremonia, în contextul în care orașul său a fost afectat luni de ninsori și ploi soldate cu polei. În acest an, Chuck a făcut prezicerea într-o cutie transparentă pentru a evita incidentul din 2014 când primarul a scăpat din mâini o altă marmotă, care a murit după câteva săptămâni.

Foto: washingtonpost.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.