Ochiul Beiului, lacul de o FRUMUSEŢE IREALĂ format din LACRIMI

Ochiul Beiului, lacul de o FRUMUSEŢE IREALĂ format din LACRIMI

Ţara noastră are atâtea frumuseţi naturale încât, dacă ar fi bine exploatate, ar putea deveni o Mecca a turismului în Europa.

Unul dintre cele mai căutate obiective turistice din judeţul Caraş-Severin este lacul „Ochiul Beiului”, un lac alimentat de un izvor carstic subteran, de o culoare aproape ireală. Lacul este monument al naturii, protejat, iar accesul turiştilor este destul de uşor. Lacul „Ochiul Beiului” este situat într-o zonă de o sălbăticie impresionantă din Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, la limita Munţilor Aninei cu Munţii Locvei, la o altitudine de 310 metri. Forma lacului este a unui crater cu adâncimea de 3,6 metri, iar apa este atât de curată, încât păstrăvii care înoată agale pot fi admiraţi în toată splendoarea lor, potrivit Agerpres.

Acest lac nu îngheaţă niciodată, temperatura apei rămânând constantă tot timpul anului, între 4 şi 8 grade Celsius.

Conform unei legende locale, lacul s-a format după ce, în urmă cu câteva sute de ani, fiul unui renumit bei ce domnea asupra ţinutului s-a îndrăgostit de fiica unui păstor în timp ce se afla la vânătoare. Acest lucru nu a fost pe placul beiului, fapt pentru care a ordonat ca fata să fie omorâtă. Cuprins de amărăciune, fiul beiului a vărsat atâtea lacrimi, încât a umplut lacul ce astăzi îi poartă numele, punându-şi apoi şi el capăt zilelor.

Foto: vacantaesoterica.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.