OCPI Arad a început realizarea lucrărilor de cadastru general în zeci de localităţi din judeţ

OCPI Arad a început realizarea lucrărilor de cadastru general în zeci de localităţi din judeţ

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a încheiat contracte de finanţare cu 62 dintre cele 78 de unităţi administrativ – teritoriale (UAT) ale judeţului Arad pentru realizarea lucrărilor de cadastru general în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCF) 2023, informează Tatiana Clepe, directorul OCPI Arad.

Potrivit sursei citate, alte 16 unităţi administrativ – teritoriale din judeţ au realizat deja cadastrarea localităţilor, finanţarea lucrărilor pe care le-au realizat cu firme private fiind făcută de la bugetul local.

„Finanţarea lucrărilor de înregistrare sistematică este asigurată din bugetul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) prin bugetul OCPI Arad, în baza OUG nr 35/2016 care facilitează înscrierea cu prioritate a terenurilor agricole în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară”, a declarat Tatiana Clepe.

Astfel, din cele 78 de unităţi administrativ – teritoriale din judeţul Arad, în cadrul acţiunii încheiate la finalul săptămânii trecute au fost semnate contracte cu 62 de UAT, ceea ce înseamnă un număr estimat de 139.500 de imobile.

„Pentru anul 2016, suma alocată realizării lucrărilor de înregistrare sistematică în judeţul Arad este de 9,045 milioane lei, din care au fost semnate contracte de finanţare în valoare de 8,370 milioane lei”, a mai spus Tatiana Clepe.

În continuare, directorul OCPI Arad a precizat că valoarea finanţării este în cuantum de 60 lei/carte funciară, inclusiv TVA.

„Însă, OCPI va vira banii în conturile UAT-urilor numai pentru imobilele care au fost recepţionate şi pentru care au fost deschise cărţi funciare”, a adăugat Tatiana Clepe, directorul OCPI Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.