Omul de Neanderthal nu avea boli mintale. Află explicația!

Omul de Neanderthal nu avea boli mintale. Află explicația!

Omul de Neanderthal nu a suferit niciodată de probleme mintale, susțin cercetătorii de la Universitatea din Ierusalim, care au descoperit că strămoşul omului modern nu a dezvoltat niciodată tulburări neurologice precum autism, Alzheimer sau schizofrenie.

Cum explică cercetătorii acest lucru? Ei bine, în vreme ce omul evoluat dispune de nişte gene care activează tulburări din sceptrul cerebral, omul de Neanderthal nu le avea, astfel încât în cazul său era imposibil ca acestea să se declanşeze.

„Factorii declanşatori explică diferenţele anatomice dintre omul arhaic şi cel din zilele noastre, cum ar fi picioare mai scurte, forma arcuită a corpului, mâini şi degete mari, precum şi oase ale braţelor arcuite”, a explicat Liram Carmel, coordonatorul cercetării.

Studiul a mai scos la iveală şi faptul că oamenii evoluaţi sunt mai predispuşi la declanşarea de boli neurologice din cauza stilului de viaţă, dietei sau a mediului în care trăiesc.

Foto: resist.com

  1. omul de Neanderthal nu avea boli mintale pt. ca nu avea minte ! 🙂 uitati-va la neanderthalienii nostri de prin Chececi. au ei alzheimer? 🙂

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.