Operaţiunea GUSTAR: Mărfuri în valoare de PESTE 6 MILIOANE de LEI confiscate de INSPECTORII ANTIFRAUDĂ

Operaţiunea GUSTAR: Mărfuri în valoare de PESTE 6 MILIOANE de LEI confiscate de INSPECTORII ANTIFRAUDĂ

Inspectorii antifraudă din cadrul Direcției Regionale Antifraudă 5 Deva, de care aparţine şi Aradul, au identificat în punctul de trecere a fontierei Nădlac, pe autostradă, un autovehicul care transporta îmbrăcăminte „fără documente legale de proveniență sau care să ateste legalitatea transporturilor efectuate, cu scopul de a eluda plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat”.

Potrivit reprezentanţilor ANAF, în acest caz a fost aplicată o amendă de 20.000 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 276.000 de lei.

De remarcat, că în cursul lunii trecute, inspectorii antifraudă au depistat în proximitatea punctelor de trecere a frontierei Nădlac și în aria de competență inclusiv mărfuri însoțite de documente fictive. „Au fost confiscate mărfuri în valoare de 5.767.302 de lei și aplicate amenzi contravenționale în cuantum de 360.500 de lei”, precizează reprezentanţii ANAF.

„În perioada următoare, inspectorii antifraudă din cadrul  Direcției Regionale Antifraudă 5 Deva vor intensifica verificările în vederea creșterii conformării voluntare fiscale, la declarare și plată, precum și pentru asigurarea unui climat concurențial onest”, declarat Nicolae Silviu Mărgineanu, inspector general adjunct al Direcției Regionale Antifraudă 5 Deva.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.