OPINII/ Colectiv e despre fiecare dintre noi

OPINII/ Colectiv e despre fiecare dintre noi

Colectiv e despre fiecare dintre noi. Nu-i vorba doar de marea corupție. Nu doar ea ucide. Și aia mică! Micile compromisuri pe care le facem în fiecare zi, faptul că închidem ochii prea ușor la nedreptăți, mica șpagă pentru rezolvarea de probleme, săritul peste rând… Toate duc acolo!

La Colectiv puteam fi oricare dintre noi. Puteau fi copiii mei. Încă mi se taie genunchii doar gândindu-mă la ce s-a întâmplat în noaptea aia, încă mă cutremur de groază 🙁

Am văzut multe evenimente comemorative pentru Colectiv azi. E bine că se organizează. Dar ar fi mai bine să-i comemorăm în fiecare zi, printr-o schimbare de atitudine: să nu dăm șpagă, să-i sancționăm pe cei care o fac, să nu acceptăm nedreptățile, să ne cumpărăm bilet la autobus, să ne plătim taxele, să nu votăm politicieni care „fură, dar fac”!

În urmă cu un an, la Arad, în primele zile de proteste pentru colectiv au ieșit foarte puțini oameni în stradă. În prima seară vreo 6. În a 2-a cred că eram vreo 10…
În seara asta un mic partid local organizează un eveniment comemorativ. E bine că o fac. Dar am văzut dând attending oameni politici care candidează acum pentru parlament. Și de ăia vechi, dar și din ăștia noi, cică „altfel”. M-am întrebat de ce nu i-am văzut în stradă, alături de noi și anul trecut. Ce i-a oprit să iasă atunci din casă, să aprindă o candelă, să-și strige revolta? Comoditatea? Era prea cald și bine acasă în fața televizorului? Teama? Unii aveau funcții publice și se temeau să nu supere pe cineva? Nu știu.

Știu însă ce-i scoate diseară în stradă: ipocrizia! Ei contribuie la continuarea aceluiași mod de a gândi și face lucrurile în România care a dus la tragedia de la Colectiv!

Eu îi rog pe politicienii care anul trecut au stat acasă să facă același lucru și diseară. Iar pentru că nu cred că o vor face, eu diseară voi sta acasă. Voi aprinde acasă o candelă pentru cei de la Colectiv și voi continua să lupt, ca simplu cetățean ce sunt, împotriva lucrurilor nedrepte care se întâmplă în jurul nostru. În fiecare zi, nu odată pe an!

Dumnezeu să-i odihnească în pace pe copiii pe care i-am pierdut la Colectiv!

Adela Cristea

  1. un articol argument pentru o societate care trebuie sa se trezeasca

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.