Oportunitate pentru elevii arădeni! Cum pot deveni MILITARI

Oportunitate pentru elevii arădeni! Cum pot deveni MILITARI

Absolvenții din acest an ai claselor a IX-a și a X-a, la specializarea matematică-informatică, se pot transfera în clasa a X-a (30 de locuri), respectiv a XI-a (20 de locuri), la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, anunță locotenent colonel Ciprian Filimon, comandant al Centrului Militar Județean Arad.

Candidații trebuie să îndeplinească următoarele criterii de recrutare:
– să aibă media generală cel puțin 8 in clasele a IX-a, respectiv a IX-a și a X-a;
– să aibă media cel puțin 7 la disciplinele matematică, informatică, fizică și limba engleză în clasele a IX-a, respectiv a IX-a și a X-a;
– să aibă nota la purtare cel puțin 9 în clasele a IX-a, respectiv a IX-a și a X-a;
– să nu fi repetat niciunul dintre anii de studii liceale și să nu fie în situația de corigență.
Pentru întocmirea dosarului de candidat sunt necesare următoarele documente:
– copia certificatului de naştere;
– copia cărţii de identitate;
– copia cărţii de identitate a părinţilor sau întreţinătorilor;
– adeverință cu situația școlară pe fiecare an de studii, eliberată de unitatea de învățământ liceal, din care să reiasă profilul/specializarea la care solicitantul a absolvit clasa a IX-a, respectiv clasa a X-a, media generală de absolvire a claselor a IX-a, respectiv a IX-a și a X-a, mediile la disciplinele matematică, informatică, fizică și limba engleză în clasele a IX-a, respectiv a IX-a și a X-a, precum și nota la purtare în clasele a IX-a, respectiv a IX-a și a X-a.
Candidații care îndeplinesc criteriile de recrutare și sunt declarati ”apt” din punct de vedere medical vor susține probele de selecție aptitudinală (teste psihologice și fizice) la centrele zonale de selecție și orientare, în perioada 25.06-10.08.2018.

Inscrierile au loc pana la data de 29.06.2018, la sediul biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Arad.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la Biroul informare – recrutare din Arad, Str. Lucian Blaga nr. 4-6, telefon 0257282447 sau 0257281693 int.128.

 

    

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.