OPRIREA APEI în blocurile RESTANȚIERE, INTERZISĂ PRIN LEGE

OPRIREA APEI în blocurile RESTANȚIERE, INTERZISĂ PRIN LEGE

Una dintre cele mai dificile probleme cu care s-au confruntat asociaţiile de proprietari până în prezent este pe cale de a fi rezolvată.

De acum înainte, furnizorii de utilități nu vor mai putea sista alimentarea cu apă la asociațiile de proprietari care înregistrează restanţe.

Deputaţii vor să interzică oprirea apei la blocurile sau scările de bloc cu restanţieri, punând capăt unor conflicte interminabile între locatari.

Potrivit unui proiect de act normativ care completează Legea serviciului de alimentare cu apă şi canalizare: „operatorii nu mai au dreptul să sisteze furnizarea serviciului de alimentare cu apă, iar debitele utilizatorilor care nu achită contravaloarea serviciilor vor fi recuperate în instanţă”.

În expunerea de motive, senatorul Haralambie Vochiţoiu, iniţiatorul proiectului legislativ, susține că oprirea apei la bloc este un atentat la sănătatea publică: „Din momentul intrării în vigoare a modificării legislative, companiile vor avea tot interesul să caute soluţii, să încheie contracte individuale, branşamente individuale, tot ce trebuie ca această lege să fie aplicată. Trebuie să avem odată curajul să ieşim din starea asta. Am întâlnit epidemii din cauza faptului că blocuri şi cartiere întregi nu au avut apă în timpul verii trecute. Statul român cheltuie mai mult şi chinuim nişte oameni, bătrâni, copii”.

Până acum, nu s-a găsit nicio rezolvare pentru problema rău-platnicilor care lăsau un bloc întreg fără apă.

Sursa: www.ziarulring.ro

  1. Si totusi in anul 2019 ,in capitala Romaniei cei de la Apa nova ne-au trimis somatie ca intrerup furnizarea apei potabile in blocul in care locuiesc deoarece avem 7 familii care au restante , restul de 53 suntem cu plata la zi. In plina epidemie de gripa sa ramai fara apa si caldura in acelas timp (centralele termice montate in apartamente ,nu vor functiona fara apa ) este o crima si atentat la viata noastra. Ajutati-ne va rugam daca puteti.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.