Orașul „înflorește”! Ce le pregătește arădenilor prima ediție a Festivalului „FlorAr”

Orașul „înflorește”! Ce le pregătește arădenilor prima ediție a Festivalului „FlorAr”

Prima ediție a Festivalului „FlorAr“ se va desfășura în perioada 1-3 iunie, în centrul Aradului unde vor putea fi admirate flori, figurine din flori, aranjamente florale și va avea loc un program artistic special dedicat copiilor, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Festivalul „FlorAr“, organizat de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură va aduce miresme și culori în centrul Aradului, mai precis în Piața Avram Iancu și pe strada Mețianu.

Astfel, în perioada 1-3 iunie, zeci de mii de fire de petunii, trandafiri, orhidee, gerbera, crini, alstromeria, hortensii, lisianthusi vor fi folosite pentru realizarea unor figurine spectaculoase cum ar fi: mașina de flori, ciobanul și oile, îngerul și leul, candelabre, pergole etc. De asemenea, în Piața Avram Iancu va fi  amplasată insigna Centenar, care va fi confecționată din flori.

Pentru că festivalul are loc în perioada în care se sărbătorește Ziua Internațională a Copilului, organizatorii vor pregăti câteva figurine din flori care vor întruchipa personaje iubite de copii: minioni, iepurași, câinele astronaut, arici, îngerași. Toate acestea vor fi expuse pe mai multe podiumuri care vor fi amenajate în Piața Avram Iancu.

De asemenea, pe strada Mețianu vor putea fi admirate aranjamente florale realizate de Adela Crișan, florar decorator din municipiul Arad. Tânăra a adunat o echipă din toate colțurile țării proaspeți florari decoratori care au absolvit alături de ea primul curs acreditat în acest domeniu, în cadrul Școlii Filomena Flower School de la Cluj.

În cele trei zile ale festivalului, pe o scenă amenajată în Piața Avram Iancu, vor avea loc programe artistice, în special dedicate copiilor, dar și ateliere de creație și parada păpușilor gigant.

În prima zi a festivalului, cei mici și cei mari sunt invitați să-i vadă pe Marian Râlea alături de cei care au fost eroii copilăriei în show-ul TV Abracadabra.

Pe scenă va urca și Andra Gogan, care a intrat în Cartea Recordurilor împreună cu fratele său, Răzvan Gogan, pentru „Cel mai lung concert live susținut de un copil“ (3 ore și 20 minute – 55 melodii) și „Cele mai multe CD-uri lansate de un copil“ (16 albume).

În ultima zi a festivalului cei mici sunt invitați la o piesă de teatru.

FlorAr, 1-3 iunie 2018

Piața Avram Iancu, Strada Mețianu

Vineri – 1 iunie

10:00-19:00 – Ateliere de creație

17:00-19:00 – Program artistic susținut de copiii de la mai multe gradinițe din municipiu

19:00 – Show Abracadabra

Sâmbătă – 2 iunie

10:00-19:00 – Ateliere de creație

17:00-19:00 – Spectacol susținut de elevii Școlii Populare de Artă și Palatul Copiilor

17:00-20:00 – Parada păpușilor gigant

20:00 – Andra Gogan – concert

Duminică – 3 iunie

10:00-19:00 – Ateliere de creație

17:00-19:00 – Spectacol interactiv – școlile de dans

19:00-20:30 – Spectacol de teatru pentru copii

Foto: Mașina din flori care a defilat la Carnavalul florilor de la Debrecen și după modelul căreia se va crea un aranjament care va fi expus la Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.