Orban cheamă ungurii la MOBILIZARE împotriva refugiaților arabi! UPDATE: Referendumul, INVALIDAT

Orban cheamă ungurii la MOBILIZARE împotriva refugiaților arabi! UPDATE: Referendumul, INVALIDAT

Viktor Orban, premierul Ungariei, a lansat un apel la mobilizarea alegătorilor în ajunul referendumului pe care l-a organizat împotriva planului de relocalizarea a refugiaților în cadrul UE, ultimele sondaje indicând un risc de participare insuficientă la vot, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Ungurii au „datoria” să ajute guvernul să combată deciziile „elitei de la Bruxelles”, a scris Orban într-un articol publicat sâmbătă.

„O migrație în masă fără control înseamnă o amenințare reală. Aceasta pune în pericol modul de viață european pașnic și în securitate”, a subliniat oficialul ungar.

„Prin referendum putem să trimitem un mesaj fiecărui european: să le spunem că aceasta depinde de noi, cetățenii europeni, să facem ca UE să revină asupra problemei, cu un efort comun, sau să o lăsăm să se dezintegreze”, a adăugat el.

Dacă un vot „NU” planului european este aproape sigur, această consultare ar putea deveni stânjenitoare pentru Viktor Orban, în căutarea unui plebiscit cu privire la politica sa anti-refugiați, în cazul în care participarea la referendum ar fi sub pragul necesar de 50% dintre alegătorii înregistrați.

Potrivit unui sondaj publicat sâmbătă de Publicus Institute, numai 46% dintre cei înscriși au afirmat că vor vota, față de 54% luna trecută.

Sursa: Agerpres

UPDATE (3.10.2016)/ Referendumul, INVALIDAT

Referendumul din Ungaria privind cotele de refugiaţi a fost invalidat. Doar 43,89% dintre cetăţenii cu drept de vot şi-au exprimat opţiunea, sub limita de 50% necesară.

  1. Orban are ,,cojones,, cea ce il face un lider puternic. Pacat ca noi nu ne putem mandri cu astfel de politicieni. Dar in schimb avem slugi si asta fara numar… 🙂

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.