Pacienții de la Gurahonț vor fi mutați în spitalul TBC din Grădiște

Pacienții de la Gurahonț vor fi mutați în spitalul TBC din Grădiște

Consiliul Județean Arad a început, în ședința de miercuri, 31 mai 2017, demersurile pentru comasarea Secției de Pneumologie de la Gurahonț cu secția TBC care funcționează în municipiul Arad.

Astfel, pacienții de la Gurahonț vor fi transferați în clădirea modernă a secției care funcționează în cartierul Grădiște, și care este singurul spital construit de un Consiliu Județean, de la zero, în România ultimelor decenii. „Aducem toți pacienții într-un spațiu adecvat, iar clădirea de la Gurahonț va fi transferătă administrației locale, care și-a manifestat intenția de a realiza acolo un cămin pentru vârstnici. Prin această comasare, Consiliul Județean va realiza economii anuale de aproximativ 900.000 de lei, sumă care va fi folosită pentru investiții în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad”, arată reprezentanții Consiliului Județean Arad.

În ședința Consiliului Județean s-au făcut și demersurile necesare aducerii la Arad a personalului de la secția din Gurahonț, pentru ca angajații să nu rămână fără loc de muncă.

Tot în ședința CJA, s-a votat scoaterea la concurs a unor posturi vacante de asistent medical și infirmier debutant în cadrul Compartimentului Clinic Boli Infecțioase Copii și Compartimentul Neuropsihiatrie Infantilă.

„Consiliul Județean ia în serios calitatea sa de ordonator de credite pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Continuăm angajările, să putem asigura un serviciu medical de bună calitate. Scopul meu este ca toți arădenii care au nevoie de îngrijire medicală să se poată externa sănătoși, mulțumiți, de la Spitalul Județean. Știu că nu putem generaliza și că vor fi întotdeauna și nemulțumiri, dar noi, apropo de sănătatea publică, încercăm să tratăm cauza și să vindecăm cât mai bine sistemul sanitar arădean”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.