PANICĂ LA METROU: 12 oameni AU MURIT şi 150 au fost răniţi, după ce trei vagoane au deraiat

PANICĂ LA METROU: 12 oameni AU MURIT şi 150 au fost răniţi, după ce trei vagoane au deraiat

Cel puțin 12 oameni au murit și alți 150 au fost răniți, după ce un tren al metroului din Moscova a frânat brusc şi a deraiat între stațiile „Slavianski Bolivar” și „Park Pobedî”, marți dimineață, la o oră de vârf, informează agenția de presă RIA Novosti.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului pentru situații de Urgență, scăderea tensiunii în rețeaua care alimentează cu electricitate metroul din Moscova a provocat o eroare în sistemul de semnalizare, ceea ce a condus la frânarea bruscă a trenului. Această ipoteză a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Comisiei de anchetă de pe lângă Parchetul General al Rusiei, Vladimir Markin. Trei vagoane au deraiat în urma frânării bruște a trenului.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 09:25 (ora Moscovei) în partea de vest a orașului. Metroul este principalul mijloc de transport din capitala rusă.

Aproximativ 50 de persoane au fost spitalizate în stare foarte gravă iar bilanțul victimelor ar putea să crească, potrivit unor surse medicale.

30 de ambulanțe, dar și elicoptere au fost mobilizate la locul accidentului, pentru a evacua răniții, care au rămas blocați în vagoanele deraiate.

Potrivit autorităților municipale, printre persoanele decedate în urma accidentului de la metrou nu se regăsesc cetățeni străini.

Acesta este cel mai grav accident din ultimii doi ani la metroul din Moscova.

Foto: rt.com

  1. Ce pusca si centura neagra are presiunea cu reteaua de alimentare a metroului? Mai nou curentu vine cu presiune nu cu intensitate? Sau cine a postat a tradus ampulea? Orlando…pune biciul pe scribalai

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.