PANICĂ printre ROMÂNI: Mulţi şi-ar putea PIERDE APARTAMENTELE

PANICĂ printre ROMÂNI: Mulţi şi-ar putea PIERDE APARTAMENTELE

Liga Asociaţiilor de Proprietari „Habitat” atrage atenţia că mulţi români ar putea ajunge în situaţia de a-şi pierde apartamentele din cauza contractelor de muncă pentru administratorii de imobile şi femeile de serviciu.

Până acum, pentru serviciile prestate de administratori şi femeile de serviciu se încheiau convenţii civile, dar Ministerul Muncii a somat asociaţiile să încheie contracte de muncă pentru aceste persoane, în caz contrar urmând să fie amendate cu 10.000 – 20.000 de lei.

Petru Olariu, vicepreședintele Ligii Asociațiilor de Proprietari „Habitat”, atrage atenția că obligația încheierii unor contracte de muncă ar însemna „cheltuieli ale asociațiilor de 10 ori mai mari, fapt ce ar conduce la pierderea caselor”.

S-a ajuns în această situaţie pentru că un proiect de lege (în care se stipulează că în cazul asociaţiilor de proprietari sunt suficiente convenţiile civile) zace de doi ani în Parlament.

Potrivit reprezentanţilor Ligii Habitat, în Hotărârea Guvernului nr. 1588 din 2007, în care sunt stabilite normele de aplicare a Legii asociațiilor de proprietari, este stipulat clar că asociațiile pot angaja personal cu convenție civilă. „În Legea asociațiilor de proprietari este însă o frază în care scrie că asociația poate angaja personal și, în cazul în care este persoană fizică, se poate încheia contract de muncă. Iar cei de la ITM spun că acel «se poate» este imperativ. Şi trebuie modificat acel articol ca să nu se mai poată interpreta. Normele trebuie să clarifice legea, dar ITM ia legea și o interpretează cum vrea”, a precizat Petru Olariu.

Urmează ca autorităţile să clarifice această situaţie aberantă, astfel încât asociaţiile de proprietari să-şi poată desfăşura activitatea ca şi până acum.

Sursa: ziarulring.ro

  1. la noi ca la nimeni nu ajunge ca traim la limita cu tot asta e ce lipsea

    Raspunde
  2. De exemplu in blocul in care locuiesc eu, facem noi curățenie, pe rînd, din lipsa banilor.

    Raspunde
  3. O LEGE TREBUIE SA FIE CLARA TRANSPARENTA ,”SE POATE”
    „NU TREBUIE SA EXISTE INTR-O LEGE.SAU E O NOUA MANIPULARE AMASELOR SA SCADA PRETUL LA APARTAMENTE

    Raspunde
  4. Președinții de bloc se plătesc? Şi dacă da, cum? La ei în se plânge toată lumea și ei iau legătura cu administratorul.

    Raspunde
  5. de fapt ale cui sant apartamentele proprietate privata sau de stat

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.