Parada Lampioanelor, în cartierul Aurel Vlaicu

Parada Lampioanelor, în cartierul Aurel Vlaicu

Străzile cartierului Aurel Vlaicu au strălucit, vineri seara, în lumina lampioanelor purtate de zeci de copii.

Anual, elevii secțiilor de germană și maghiară ale Școlii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” din Arad organizează Parada Lampioanelor . Potrivit conducerii unității de învățământ, evenimentul se desfășoară la inițiativa Școlii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” și este organizat în parteneriat cu Biserica Catolică Șega și Secția de Poliție 1 Vlaicu, cu ocazia Sfântului Martin de Tours, sărbătoare fixată în calendarul catolic la data de 11 noiembrie.

Procesiunea cu lampioane aprinse s-a desfășurat pe traseul: Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad – stația Fortuna – încheindu-se la Biserica Catolică Șega cu o rugăciune rostită împreună de către toți participanții și cu o agapă constând în ceai cald și prăjituri. Acest obicei datează încă din primele secole creștine, din momentul în care episcopul Martin de Tours s-a remarcat prin fapte de bunătate, generozitate și susținere a celor nevoiași.

Copiii, si toți participanții la procesiune, pornesc cu lampioane aprinse în căutarea Sfântului Martin, mai precis în căutarea valorilor pe care acesta le reprezintă: modestie, bunătate, altruism, credință și tărie de caracter.

„Lumina care i-a însoțit pe toți participanții, dorim să intre în sufletele tuturor pentru a fi călăuză spre adevăratele valori și trăsături de caracter”, afirmă reprezentanții Școlii Gimnaziale „Aurel Vlaicu”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.