Parc în locul depoului de tramvaie de pe Calea Victoriei. Arădenii sunt chemați să sprijine propunerea (SONDAJ)

Parc în locul depoului de tramvaie de pe Calea Victoriei. Arădenii sunt chemați să sprijine propunerea (SONDAJ)

Consilierul municipal independent Marin Lupaș a votat, în Consiliul Local Municipal, împotriva cheltuirii a aproape 700.000 de euro pentru modernizarea depoului Companiei de Transport Public dintre Calea Victoriei și Strada Cocorilor, propunând ca acolo să se facă un parc, care ar răspunde nevoilor arădenilor din zonă.

Lupaș a propus o strategie pe termen lung în acest caz, „dar consilierii PNL și PSD nu au fost interesați de soluții care să modernizeze Aradul”.

„Plasarea unui depou de tramvaie și autobuze într-o zonă intens circulată este o soluție depășită, care duce la blocarea traficului, la poluare. Cred că acum avem șansa de a valorifica mult mai bine un teren al administrației locale. Am propus în campania electorală realizarea unui parc în locul depoului, care ar urma să fie mutat în afara orașului. În această perioadă se pot accesa fonduri europene pentru realizarea unor parcuri în orașe. Cred că este o șansă unică pe care nu trebuie să o ratăm”, declară Lupaș.

„Încă nu este târziu ca administrația locală să renunțe la a cheltui bani pentru reparații la depou, se poate gândi la o soluție orientată spre viitor adică la mutarea lui în marginea sau în afara orașului”, mai adaugă consilierul.

Lupaș face apel la arădeni să susțină demersul său. „Cartierul Aurel Vlaicu, cel mai mare din Arad, nu are un parc și nici nu avem disponibil un teren accesibil pe care să îl putem transforma în parc. În perioada următoare, voi chema cetățenii să susțină demersurile pentru realizarea parcului în locul depoului. Dacă suntem responsabili, nu putem cheltui banii arădenilor pe ceva care este posibil să mutăm în afara orașului peste 5 sau 10 ani. Am vrut să amânăm votarea acestui proiect de hotărâre și să discutăm pe larg aceste lucruri. Dar administrația domnului Falcă fără prezența lui Falcă, a votat la unison cu reprezentanții PSD împotriva sugestiei mele”, a declarat consilierul independent Marin Lupaș.

Loading...
 1. un demers indraznet. felicitari dle Lupas pentru indrazneala si idee. numai daca s-ar si reusi !!

  Raspunde
 2. personal nu am nimic impotriva. oric parc nou in oras e binevenit. O intrebare doar: exista si o solutie viabila pentru relocarea actualului depou pentru ca fara e doar un vis si atit.

  Raspunde
 3. pai si cu terenul ce a ramas in locul fostului IMAR????? daca actualul proprietar nu e in stare sa faca ceva frumos acolo de ce nu se iau masuri?????

  Raspunde
 4. Sunt de acord și susțin propunerea domnului consilier local Marin Lupaș.Da, un frumos parc și un muzeu al tramvaiului în Arad,inclusiv cu exponate în aer liber.
  Inițiatorului îi doresc succes în cea ce a propus.

  Raspunde
 5. Parc??? Sa vad ca maine la fel ca in spate la padurice si cartodrom cum rasar constructii cu autorizatii mituite. Dar terenurile de sport pe care s-au facut magazine de ce nu s-au facut parcuri? …De ce???? comisioane cumva???? Mai bine lasa

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.