Parlamentul se va reuni miercuri pentru a cere DEMISIA PREȘEDINTELUI Băsescu

Parlamentul se va reuni miercuri pentru a cere DEMISIA PREȘEDINTELUI Băsescu

Parlamentul se va reuni, miercuri, pentru a vota o declaraţie politică prin care se va cere demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu. Victor Ponta a anunţat că PSD va vota pentru adoptarea declaraţiei.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că a propus în şedinţa coaliţiei ca declaraţia privind demisia preşedintelui Traian Băsescu să fie adoptată de ambele Camere ale Parlamentului, miercuri, într-o şedinţă de plen reunit.

El a anunţat că propunerea pe care a discutat-o în şedinţa coaliţiei a fost ca luni, începând cu ora 18.00, să se convoace Birourile permanente reunite, pentru a stabli o şedinţă a plenului reunit pentru ziua de miercuri.

„De săptămâna trecută eu am subliniat faptul că președintele Traian Băsescu ar trebui să-și dea demisia de onoare și mi-am exprimat și părerea că, așa cum îl știu, nu o va face. De aceea am făcut demersul de a reuni Comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului și comisia comună pentru activitățile SRI, în așa fel încât să vedem mai multe lucruri în legătură cu acest subiect. (…) Cred că SRI ar trebui să ne dea date cu privire la faptul dacă a știut de situația fratelui președintelui Băsescu, de când a știut și cât a știut și, în același timp, dacă l-a informat pe președinte sau nu l-a informat”, a afirmat Tăriceanu.

În opinia sa, Parlamentul, „ca for de dezbatere politică”, este cel mai potrivit loc pentru a discuta despre cazul fratelui lui Traian Băsescu.

Pe site-ul Senatului a fost postat un proiect de declarație care să fie supus votului în plenul acestei camere.

„Pe data de 6 iunie 2012, în temeiul Art. 95. Al. 1 din Constituție, Parlamentul l-a suspendat din funcție pe Președintele României. La Referendumul organizat pe 29 iulie 2012, conform Art. 95, Al. 3 din Constituție, o majoritate de 87% din cei care s-au prezentat la urne a votat pentru demiterea Președintelui României. Voința majorității covârșitoare a votanților a fost înfrântă atunci în condițiile cunoscute. În ciuda acestui vot de blam, atitudinea Președintelui României nu s-a ameliorat în ultimii doi ani, din contră, au apărut noi manifestări contrare Constituţiei sau la limita constituționalității, cu precădere în preajma alegerilor, dar nu numai. Scandalul intern fără precedent și cu largi ecouri internaționale negative generat de arestarea fratelui Președintelui României, de legăturile acestuia cu indivizi care au acționat în afara legii, dar și de împrejurarea că Președintele României avea cunoștință de mai bine de un an de potențialul penal al acestor relații și activități, dar nu a intervenit pentru curmarea acestei stări de fapt, au creat o situație și o imagine incompatibile cu statutul funcției de Președinte al României și cu mult sub demnitatea impusă acestei poziții în stat. Având în vedere cele menționate, Senatul României întrunit în plenul său, solicită președintelui României, Traian Băsescu, să-și prezinte demisia de onoare”, se arată în proiectul de declarație inițiat de Tăriceanu.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.