VIDEO/ Patru polițiști de la Rutieră, REȚINUȚI pentru LUARE DE MITĂ

VIDEO/ Patru polițiști de la Rutieră, REȚINUȚI pentru LUARE DE MITĂ

Patru agenți de poliție de la Serviciul Rutier au fost reținuți luare de mită în formă continuată.

Aceștia au fost prinși ca urmare a unei anchete a Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Bistrița-Năsăud.

„Ofițerii D.G.A. și procurorul de caz au documentat activități infracționale desfășurate în perioada octombrie 2015-august 2017, când, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în mod repetat, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, cei patru agenți de poliție au primit diverse sume de bani de la mai mulți conducători auto/participanți la trafic pentru a nu îndeplini sau pentru îndeplinirea necorespunzătoare a unor acte ce intrau în atribuțiile lor de serviciu. Astfel, în noaptea de 27/28 august a.c., doi dintre agenții de poliție reținuți au fost prinși în flagrant în timp ce au primit de la un investigator sub acoperire suma de 150 lei pentru a nu întocmi proces-verbal de constatare a unei contravenții rutiere”, se arată într-un comunicat de presă al DGA.

De remarcat, că ofițerii D.G.A. au efectuat cinci percheziții domiciliare și la sediul unității unde agenții de poliție își desfășurau activitatea.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai menționează în comunicatul  D.G.A.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.