PC: „Primarul Gheorghe Falcă este direct răspunzător de situaţia în care se găseşte CET Arad”

PC: „Primarul Gheorghe Falcă este direct răspunzător de situaţia în care se găseşte CET Arad”

Ioan Mircea Pereş, preşedintele interimar al Organizaţiei Municipale a PC Arad, susţine că din cauza punerii sub sechestru a utilajelor şi conturilor CET Arad nu numai că centrala nu produce energie electrică, ci generează pierderi importante din cauza conservării utilajelor.

„CET Arad are datorii cifrate la peste 77 de milioane de lei, din care 25,7 de milioane de lei reprezintă datoriile la Complexul Energetic Oltenia, 40,1 de milioane de lei reprezintă datoriile la CFR Marfă SA pentru transportul cărbunelui, 11,1 milioane de lei – datorii la Energomontaj Timişoara, 39.590 de lei restanţe la păcură şi alte 172.092 de lei datorii către alţi furnizori”, a declarat, marţi, Ioan Mircea Pereş.

Acesta a subliniat că, dincolo de punerea sub sechestru a bunurilor, trebuie luate în calcul şi pierderile care se acumulează, pierderi pe care, ca de obicei, le vor plăti tot arădenii.

Vorbind despre soluţia de moment găsită de primarul Gheorghe Falcă, aceea de a aloca suma de 8,4 milioane de lei în vederea plăţii către Complexul Energetic Oltenia, redirecţionând banii alocaţi pentru Cetatea Aradului, nu este deloc o alegere fericită, ci doar o tentativă de fugă de responsabilitate.

„Susţin aceasta deoarece consider că primarul Gheorghe Falcă este direct răspunzător de situaţia în care se găseşte CET Arad, pentru că a făcut din aceasta o filială a PDL. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, ca să te angajezi la CET trebuie să fii obligatoriu membru al PDL. La fel ca şi la alte societăţi din subordinea Primăriei, unde până şi femeia de serviciu trebuie să aibă carnet de membru la PDL”, a subliniat Ioan Mircea Pereş.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.